26 Temmuz 2023, Çarşamba - 17:00

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Arkadaş Zekai Özger’e “Gecikmiş Bir Merhaba”

Tarih: 03 Aralık 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 291

SBF-BYYO mezunu Arkadaş Zekai Özger’in hayatını anlatan “Gecikmiş Bir Tanışma, Merhaba Canım” belgeseli yapılıyor.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın Yayın Yüksekokulu (SBF-BYYO) mezunu şair Arkadaş Zekai Özger’in hayatını anlatan “Gecikmiş Bir Tanışma için Merhaba Canım” belgeseli yapılıyor. Dionysos Yapım tarafından yapılan ve Ulaş Tosun’un yönetmenliğini üstlendiği belgeselin 20 Mayıs 2020’de yayınlanması planlanıyor. Adını Özger’in “Merhaba Canım” başlıklı şiirinden alan belgeselde şairin arkadaşları Ahmet İnam, Akın Evren, Ali Özpalanlar, Cavit Kürnek, Deniz Ziya Temeltaş, Ertuğrul Kürkçü, Eşber Yağmurdereli, Halit Özboyacılar, Hüseyin Peker, İsmet Tokgöz, Necla Zarakol, Nejat Yetişir, Mehmet Savaş Dizdar, Ramiz Bilgin, Raşit Önal, Sina Akyol, Suat Çelebi, Şadiye Çetin, Şükran Tekin, Tuğrul Eryılmaz da yer alıyor.

Arkadaş Zekai Özger kimdir?

Bursa Atatürk Lisesi’ni ve Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın Yayın Yüksek Okulu’nu bitirdi. TRT Ankara TV’de kurgucu olarak çalıştı. 5 Mayıs 1973’te sokakta ölü bulundu. Beyin kanamasından öldüğü belirlendi. Soyut dergisinde 1967’de çıkan “Sakalsız Bir Oğlanın Tragedyası” adlı şiirinden sonra şiirleri sırasıyla Forum, Yordam, Dost, Papirüs ve Yansıma’da ve Ulus gazetesinde yayımlandı. Şair İsmail Uyaroğlu onun “İlk şiirlerinde İkinci Yeni etkisi görüldüğünü, daha sonra ise, halk edebiyatından ustaca yararlandığını” yazdı. Grup Yorum ve Ahmet Kaya tarafından “Aşkla Sana” adlı şiiri bestelendi. Şiirleri ölümünden sonra 1974 yılında “Şiirler” adıyla kitaplaştırıldı. Daha sonra aynı kitap “Sevdadır” adıyla Mayıs Yayınları’nca Mart 1984’te yayımlandı. Şiirleri en son 2015 yılında Ve Yayınevi tarafından “Sakalsız Bir Oğlanın Tragedyası” adıyla basıldı.

 

 

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/26263
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Arkadaş Zekai Özger’e “Gecikmiş Bir Merhaba”

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yangınla mücadele bütçesi azaltıldı, ihaleler iptal

Geçtiğimiz sene orman yangınlarıyla mücadele için 12 milyar 384 milyon TL harcanmasına karşın 2023 yılı bütçesi 10 milyar 224 milyon TL’de kaldı. Prof. Dr. Erdoğan Atmış, gazetemize verdiği demeçte "Yanlış adımlar Türkiye'yi ormansızlaştırıyor" dedi.

Kapat