24 Temmuz 2023, Pazartesi - 19:34

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

AÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde tatbikat yapıldı

Tarih: 08 Kasım 2014

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 216

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesinde çoklu yaralanma konulu tatbikat düzenlendi.

_DSC0244

Fotoğraf: Alp Eren Kaya

Dün gerçekleşen tatbikatın senaryosu Kayaş mevkiinde bir trenin raydan çıkması sonucu oluşan kaza sonrası çoklu yaralanmalardı. Başından sonuna kadar gerçekçi şekilde ilerleyen senaryoda yaralılara özel makyaj yapıldı. Tatbikatta Ankara İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı 112 ekipleri ve Uluslararası Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) görevlileri de destek sağladı. Çok sayıda basın mensubu da tatbikatı görüntülemek için oradaydı.

Tatbikattan önce Tıp Fakültesi 50. Yıl Konferans salonunda yaralılar için yapılan makyajın ardından son hazırlıkları tamamlandı. Kurulan haberleşme sistemiyle senaryo gereği hastanede görevli doktor ve çalışanlar anında olaydan haberdar edilerek herkes hazır hale getirildi. Hazırlıklardan sonra olay yerinden yaklaşık 40 hasta ambulanslarla zaman kaybedilmeden hızlı şekilde Ankara Üniversitesi Çocuk Hastanesi acil servsine taşındı. Tatbikatta hastane personeli yaptıkları rollerle tatbikatın inandırıcı geçmesini sağladı. Çok sayıda doktor ve hemşire de tatbikatta görev aldı.

Fotoğraf: Alp Eren Kaya

Fotoğraf: Alp Eren Kaya

Başarılı geçen tatbikatın ardından Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Bahattin Güzel ve Tıp Fakültesi Afet Koordinatörü Prof. Dr. Recep Akdur basın açıklaması yaptı. Güzel: “Bildiğiniz gibi her zaman memleketimizde bir takım problemler, felaketler ortaya çıkabiliyor. Hastanelerimizde bile bir takım problemler çıkabiliyor. Buna her zaman hazırlıklı olmamız lazım. Biz de bu hazırlığı Recep Hocamızın sayesinde beraber hazırlanan bu tatbikatta, olabildiği kadar gerçeğe yakın bir şekilde bu tatbikatı canlandırmaya çalıştık. Tren kazası canlandırıldı ve hastalarımıza burada müdahale edildi. Bu müdahale bütün bu acil şartlarda ve bütün hasta sayısının fazla olmasına rağmen iyi bir şekilde yerine getirildi” dedi.

Tatbikatın ardından hastane çalışanları ve tatbikatta görev alan herkes hastane önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Fotoğraf: Alp Eren Kaya

Fotoğraf: Alp Eren Kaya

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/4654
Yol: Ana sayfa » Yazılar » AÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde tatbikat yapıldı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cermodern’de yarın Dövüş Kulübü günü

Mehmet Sindel ve Kemal Akçay'la Dövüş Kulübü film okuması yarın saat 13:00'te başlıyor.

Kapat