31 Temmuz 2023, Pazartesi - 06:24

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

AUFF Kitle İletişim Ödülü Sinecine dergisinin oldu

Tarih: 20 Nisan 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 161

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfınca düzenlenen 29. Ankara Uluslararası Film Festivali başladı. Festival açılış töreninde Kitle İletişim Ödülünü İLEF öğretim üyesi Prof. Dr. Ruken Öztürk’ün kurucusu ve editörü olduğu Sinecine: Sinema Araştırmaları Dergisi aldı.

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı’nın düzenlediği 29. Ankara Uluslararası Film Festivali, dün yapılan açılış töreniyle başladı. Törende, festival bünyesinde her yıl verilen “Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı Özel Ödülleri” sahiplerini buldu. MEB Şura Salonu’nda düzenlenen, yönetmen ve oyuncuların yanı sıra sinemaseverlerin de katıldığı törende Kitle İletişim Ödülünü İLEF öğretim üyesi Prof. Dr. Ruken Öztürk’ün kurucusu ve editörü olduğu “Sinecine: Sinema Araştırmaları Dergisi” aldı. Ödül için çok mutlu olduğunu dile getiren Öztürk, derginin basımında emeği geçen dipnot yayınlarına da teşekkür etti.

Sanat Çınarı Ödülü Rüştü Asyalı’ya verildi

Törende Sanat Çınarı Ödülü tiyatro ve sinema oyuncusu Rüştü Asyalı’ya verildi. Asyalı, ödül töreninde yaptığı konuşmasında “Bende bu ülküye inanan sanatçılardanım. Atatürk’ün yolunda 48 yıl boyunca ülkemizin güzel sanatlarının gelişmesi için çaba gösterdim. Mutsuz oldum, huzursuz oldum ama umutsuz olmadım” dedi. Asyalı, konuşmasına Atatürk’ün onuncu yıl söylevindeki ifadeleri hatırlatarak şöyle devam etti:

“Şunu da önemle belirtmeliyim ki, yüksek bir insan topluluğu olan Türk milletinin tarihi bir niteliği de, güzel sanatları sevmek ve onda yükselmektir. Bunun içindir ki, milletimizin yüksek karakterini, yorulmaz çalışkanlığını, yaratılış zekâsını, ilme bağlılığını, güzel sanatlara sevgisini, millî birlik duygusunu devamlı olarak ve her türlü araç ve önlemlerle besleyerek geliştirmek millî idealimizdir.”

Aziz Nesin Emek Ödülü Menderes Samancılar’ın

Aziz Nesin Emek Ödülü’nün sahibi sinema ve tiyatro oyuncusu Menderes Samancılar oldu. Samancılar, yaptığı konuşmada ödülün kendisi için çok anlamlı olduğunu belirterek, “Ülkemizin hem yakın hem uzak geçmiş tarihine baktığımızda Nazım Hikmet’ten Aziz Nesin’e, Orhan Kemal’den Rıfat Ilgaz’a say sayabildiğin kadar… Sanatçısı, aydını, basın mensubu, politikacısı bizim kadar ülkesinde hapiste yatan ikinci ülke var mıdır?” dedi.Açılış töreni Emin Fındıkoğlu Quartet konseriyle son buldu.

Sabahattin Ali Belgeseli ilk kez gösterilecek

Nebil Özgentürk’ün Sabahattin Ali’nin kızı Filiz Ali ile yazarın katledildiği Kırklareli’ndeki Istranca Ormanları’nda iz sürdüğü belgeseli ‘Kayıp Kemiklerin İzinde: Bir Sabahattin Ali Trajedisi’, 29. Ankara Uluslararası Film Festivali’nde Türkiye’de ilk gösterimini yapacak. Festival, 29 Nisan’da düzenlenecek ödül töreniyle sona erecek.

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından düzenlenen festival, usta yönetmenlerin yeni filmlerinden genç yönetmenlerin yenilikçi filmlerine, sinemanın kült eserlerinden uluslararası festivallerde dikkat çeken en özgün yapımlara ve dünya sinemasına kadar uzanan özel bir seçkiyi içeriyor. Filmler, Büyülü Fener Sineması’nda gösterilecek.

Festival programına buradan ulaşabilirsiniz.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/18172
Yol: Ana sayfa » Yazılar » AUFF Kitle İletişim Ödülü Sinecine dergisinin oldu

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat