15 Temmuz 2023, Cumartesi - 09:32

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

AÜHF Farazi Dava Yarışması başlıyor

Tarih: 29 Ekim 2017

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 159

Ankara Hukuk Düşünce Topluluğu’nun düzenlediği “Ankara Hukuk Fakültesi Farazi Dava Yarışması” başvuruları 23 Ekim’de başladı. Başvurular, 12 Kasım’da sona erecek.

Ankara Hukuk Düşünce Topluluğu tarafından düzenlenen “Ankara Hukuk Fakültesi Farazi Dava Yarışması” başvuruları 23 Ekim’de başladı. Bu yıl beşincisi düzenlenen Farazi Dava Yarışması’na başvurular, 12 Kasım’a kadar sürecek. Barolar Birliği sponsorluğunda 13 Kasım’da yapılacak yarışma, özel hukuk, ticaret hukuku ve borçlar hukuku kapsamında olacak ve avukat danışmanı nezdinde hazırlanan metnin yayınlanmasıyla son bulacak.

Katılımcılar, üç hafta boyunca davalı ve davacı dosyası hazırlayacak. Dosyalar; Ankara Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve Atılım Üniversitesi hukuk fakülteleri eğitim kadrolarındaki öğretim üyeleri ve Ankara Hukuk Düşünce Topluluğu öğrencilerinin belirlediği ölçülere göre değerlendirilecek. Son ikiye kalan takımlar, Mart ortasında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Cemil Birsel salonunda final yapacak. Topluluğun yönetim kurulu üyesi Amine Nur Güral, geçen yılki yarışmada on yedi farklı üniversiteden kırk başvurunun alındığını aktararak “Profesör Doktor Veysel Başpınar, Yargıtay Birinci Daire Başkan Yardımcısı Mustafa Artuç tarafından yürütülen farazi duruşma Ankara Üniversitesi tarafından kazanıldı” dedi.

Yarışmaya katılmak için gerekli koşullar şöyle: Hukuk fakültesi öğrencisi olmak, üç asil bir yedek üyeden oluşan bir takımda yer almak ve kişi başı 10 TL olan katılım ücreti ödemek.

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/15970
Yol: Ana sayfa » Yazılar » AÜHF Farazi Dava Yarışması başlıyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

“Türkiye’de Deprem Gerçeği Seminerleri” başlıyor

Seminerlerin davetli konuşmacısı, ABD Colorado Üniversitesi’ne bağlı Doğal Afetler Araştırma Merkezi’nde görev yapan ve halen Japonya Kyoto Üniversitesi’ne bağlı Afet Önleme Araştırma Enstitüsü’nde konuk araştırmacı olan Prof. Dr. James Goltz.

Kapat