15 Temmuz 2023, Cumartesi - 02:58

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası Başkent’te başlıyor 

Tarih: 23 Ağustos 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 92

Türkiye, Slovakya, Macaristan ve Polonya’nın ortaklaşa düzenlediği 2019 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası bugün başlıyor. Şampiyonanın Türkiye ayağına Başkent Ankara ev sahipliği yapacak. 

Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından düzenlenen 2019 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası bugün başlıyor. Grup aşamasındaki maçların 4 ülkede oynanacağı turnuvanın Türkiye ayağına Başkent Ankara ev sahipliği yapacak. Türkiye’nin Yunanistan mücadelesiyle başlayacağı A grubu mücadeleleri Ankara Spor Salonu’nda oynanacak.

Türkiye, Slovakya, Macaristan ve Polonya’nın ortaklaşa düzenlediği şampiyonaya ilk kez 4 ülke ortaklaşa ev sahipliği yapacak. Grup aşamalarının ardından çeyrek final mücadelelerine Türkiye ve Polonya ev sahipliği yapacak. Şampiyonanın diğer grup aşamaları Macaristan’ın başkenti Budapeşte, Slovakya’nın başkenti Bratislava ve Polonya’nın Lodz kentinde oynanacak. Yarı final, üçüncülük ve final mücadeleleriyse yine Türkiye’de yapılacak.

Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından bu yıl 31’inci kez düzenlenecek organizasyonda takım sayısı 16’dan 24’e yükseltildi. 1967 ve 2003 yıllarının ardından Türkiye’nin 3’üncü kez düzenleyeceği turnuvada, gruplarda ilk 4 sırayı alan takımlar, adlarını son 16 turuna yazdıracak ve bu turdan itibaren tüm müsabakalar tek maç eleme usulü devam edecek.

İlk rakip komşu

Türkiye, şampiyonanın A grubunda son Avrupa Şampiyonu Sırbistan, Bulgaristan, Finlandiya, Fransa ve Yunanistan’la karşılaşacak. Bugün oynanacak müsabakalarla başlayacak turnuvada Türkiye’nin ilk rakibi Yunanistan olacak. Açılış töreninin ardından Başkent seyircisiyle buluşacak olan milli takım, Yunanistan mücadelesiyle turnuvadaki ilk maçını oynayacak.

Guidetti: Hazırız, çok heyecanlıyız

Şampiyona öncesi basın tanıtım gününde konuşan Türkiye A Milli Kadın Voleybol takımı baş antrenörü Giovanni Guidetti, organizasyona ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını belirttiği açıklamasında, “Ankara’da olmaktan dolayı çok büyük heyecan duyuyoruz. Hazırız, çok heyecanlıyız, elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Ankara’daki seyircimizle birlikte bir bütün olarak oynayacağımız için çok mutluyuz” dedi.

Takım kaptanı Eda Erdem de şampiyonanın Türkiye’de olmasından dolayı heyecanlı olduklarını belirttiği konuşmasında takımın turnuvaya hazır olduğunu ifade ederek, “Takım olarak çok heyecanlıyız çünkü ülkemizde oynayacağımız Avrupa Şampiyonası’nda, bu kadrodaki herkes ilk defa bu şansa nail olacak. Çok keyifli maçlar çıkaracağımıza inanıyoruz, çok heyecanlıyız. İdmanlarımızı da çok iyi şekilde tamamladık. Artık turnuvaya hazırız” dedi.

Türkiye Voleybol Başkanı Akif Üstündağ, milli takımın çıtayı yüksek tutan bir ekip olduğunu ve bu şampiyonadan da başarıyla ayrılmak istediklerini ifade etti. Fair-play ölçüleri içerisinde problemsiz bir turnuva yapmayı amaçladıkların belirten Üstündağ, “Bir kez daha Kadınlar Avrupa Şampiyonası’na ev sahipliği yapacağız. Türkiye Voleybol Federasyonu olarak, sorunsuz, problemsiz, fair-play ölçüleri içinde ve kazasız belasız güzel bir turnuva olmasın arz ediyoruz. Biz hep çıtayı yüksek tutan bir ülkeyiz, yine bu tür başarıları burada tekrar edeceğimize ve güzel bir oyunla arzu ettiğimiz sonuca ulaşacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

 

Şampiyonanın Türkiye’de oynanacak olan grup aşamasındaki maç takvimi şu şekilde:

23 Ağustos 2019, Cuma

14.30 Fransa-Bulgaristan

17.00 Sırbistan-Finlandiya

20.00 Türkiye-Yunanistan

 

24 Ağustos 2019, Cumartesi

17.00 Fransa-Yunanistan

19.30 Türkiye-Finlandiya

 

25 Ağustos 2019, Pazar

17.00 Bulgaristan-Sırbistan

19.30 Yunanistan-Finlandiya

 

26 Ağustos 2019, Pazartesi

17.00 Fransa-Sırbistan

19.30 Türkiye-Bulgaristan

 

27 Ağustos 2019, Salı

17.00 Finlandiya-Fransa

19.30 Yunanistan-Bulgaristan

 

28 Ağustos 2019, Çarşamba

17.00 Sırbistan-Yunanistan

19.30 Türkiye-Fransa

 

29 Ağustos 2019, Perşembe

17.00 Bulgaristan-Finlandiya

19.30 Türkiye-Sırbistan

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/24416
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası Başkent’te başlıyor 

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

“Türkiye’de Deprem Gerçeği Seminerleri” başlıyor

Seminerlerin davetli konuşmacısı, ABD Colorado Üniversitesi’ne bağlı Doğal Afetler Araştırma Merkezi’nde görev yapan ve halen Japonya Kyoto Üniversitesi’ne bağlı Afet Önleme Araştırma Enstitüsü’nde konuk araştırmacı olan Prof. Dr. James Goltz.

Kapat