29 Temmuz 2023, Cumartesi - 12:10

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Aydın Köymen yazı ve fotoğraf yarışmasının başvuruları başladı

Tarih: 19 Şubat 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 64

Aydın Birlikteliği Vakfının Aydın Köymen’in anısına düzenlediği “Ülkem, Kentim, Semtim Fotoğraf ve Yazı Yarışması” bu yıl da katılımcılarını bekliyor.

Mülkiye mezunlarından Aydın Köymen anısına kurulan Aydın Birlikteliği Vakfı tarafından bu yıl 9’uncusu düzenlenecek yazı ve 4’üncüsü düzenlenecek fotoğraf yarışmasının başvuruları başladı. Konu başlığının “Türkiye’de Yerel Yönetim Pratiklerinin Demokrasi Açısından Değerlendirilmesi” olarak belirlendiği yarışmada katılımcılardan,  yerel seçimler öncesi sandıklara gidecek kitlelerin yerel yönetimler ve bu yapıların demokratik yaklaşımlarının nasıl olmaları gerektiği hakkında fikirlerini, yazı ve fotoğraf disipliniyle buluşturması istenmektedir.

Çankaya Belediyesi, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu, Mülkiyeliler Birliği, TMMOB İç Mimarlar Odası Ankara Şubesi ve AFSAD’ın da destek verdiği yarışmalara, fotoğraf kategorisinde 2019 yılında çekilecek fotoğrafların olması gerektiği, yazı kategorisinde ise birden fazla yazı ile yarışmaya dahil olunamayacağı dile getirildi.

Son başvuru tarihleri 12 ve 28 Nisan olan yazı ve fotoğraf yarışmalarıyla ilgili detaylı bilgi için http://www.aydinbirlikteligi.org/ adresine bakılabilir.

Aydın Köymen:

Bursa’da 1945 yılında doğan Köymen, öğrenimini TED Ankara Kolejinde ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde tamamladı. 1974’ten sonra Türkiye İşçi Partisi Genel Sekreter Yardımcılığı yapan Köymen, aynı dönemde Yeni Ortam’da yazarlık, Sosyalist Yarın Dergisinde Genel Yayın Yönetmenliği, Yeni Gündem dergisi Ankara temsilciği de yaptı. Ankara Enstitüsü Vakfı, Türkiye Siyasal, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı Sosyal Demokrasi Vakfı kurucu üyeliği, birçok sivil toplum örgütünde yönetici ve üye olarak bulunan Köymen, sayısız panele yönetici ve konuşmacı olarak katıldı. Köymen, 25 Mayıs 2010’da hayatını kaybetti.

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/21534
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Aydın Köymen yazı ve fotoğraf yarışmasının başvuruları başladı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yangınla mücadele bütçesi azaltıldı, ihaleler iptal

Geçtiğimiz sene orman yangınlarıyla mücadele için 12 milyar 384 milyon TL harcanmasına karşın 2023 yılı bütçesi 10 milyar 224 milyon TL’de kaldı. Prof. Dr. Erdoğan Atmış, gazetemize verdiği demeçte "Yanlış adımlar Türkiye'yi ormansızlaştırıyor" dedi.

Kapat