2 Ağustos 2023, Çarşamba - 00:12

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Ayrımcılığa Karşı Dersler’de “Türkiye’de Alevi ve Yahudi Olmak” konuşulacak

Tarih: 12 Mayıs 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 63

Ayrımcılığa Karşı Dersler’de bu hafta “Türkiye’de Alevi Olmak” ve “Türkiye’de Yahudi Olmak” konuşulacak. Ardından Rita Ender’in yönetmenliğini yaptığı “Las Ultimas Palavras” belgeseli gösterilecek.

Ayrımcılığa Karşı Dersler’de bu hafta “Türkiye’de Alevi Olmak” ve “Türkiye’de Yahudi Olmak” konuşulacak. ATK Sanatevi’nde 13.30’da başlayacak derste Ankara Üniversitesi Siyaset ve Sosyal Bilimler Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Pınar Ecevitoğlu, “Türkiye’de Alevi Olmak” başlığında sunum yapacak. Ecevitoğlu’nun sunumunun ardından Agos Gazetesi yazarı Rita Ender, “Türkiye’de Yahudi Olmak” hakkında konuşacak ve Ender’in yönetmenliğini yaptığı Las Ultimas Palavras belgeseli gösterilecek.

Las Ultimas Palavras (Son Sözcükler) genç Yahudilerin Ladinoyla yani Yahudi İspanyolcasıyla ilişkisini anlatan bir belgesel. Belgeselde, 25-35 yaş aralığındaki 19 Türkiyeli Yahudi gencine Yahudi İspanyolcasında hangi sözcükleri bildiklerini soruluyor, şarkıları ve yemekleri ile hala var olan bir dilin nasıl öldüğü tartışılıyor.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/11348
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Ayrımcılığa Karşı Dersler’de “Türkiye’de Alevi ve Yahudi Olmak” konuşulacak

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat