1 Ağustos 2023, Salı - 21:48

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Ayrımcılığa Karşı İLEF Evrim Alataş Ödülü JİNHA’ya verildi

Tarih: 28 Mayıs 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 260

Altıncısı bu yıl verilen Ayrımcılığa Karşı İLEF Evrim Alataş Ödülü’nün sahibi JİNHA oldu.

Ayrımcılığa Karşı Dersler’de 2011 yılından beri sahibi  öğrenciler tarafından belirlenen “Ayrımcılığa Karşı İLEF Evrim Alataş Ödülü”ne bu yıl Jin Haber Ajansı (JİNHA) layık görüldü. Dün 15.00’te ATK Sanatevi’nde düzenlenen ödül töreninde, açılış konuşmasının ardından Evrim Alataş’ı anlatan bir video gösterildi. Ödül töreni internet üzerinden canlı olarak yayınlandı.

Fotoğraflar: Alican Özer ve Uğur Kocager

“Bir kez daha ve son kez merhaba”

Videonun ardından Ayrımcılığa Karşı Dersleri veren Prof. Dr. Ülkü Doğanay bir konuşma yaptı. Doğanay konuşmasına dönemin son dersi olması nedeniyle “Bir kez daha ve son kez merhaba” diyerek başladı. “Bu dersin hikayesini anlatmadan gitmek istemem” diyen Doğanay, Hrant Dink’in katledilmesiyle İLEF’te bir grup hocanın bir araya gelerek Dink cinayetine giden süreçte medyanın rolünü anlatmaya başladıklarından bahsetti. Doğanay, dersin başlangıcından beri derste emeği olan öğretim üyeleri, öğrenciler ve kurumları andı. Dönem boyunca derste konuşulan konular ve katılımcılar hatırlatıldı.

JİNHA adına ödülü Mizgin Tabu ve Duygu Erol aldı

Doğanay’ın konuşmasının ardından ödülün JİNHA’ya verilmesine karar veren ders öğrencilerinin bunun nedenini anlattıkları “Neden JİNHA?” videosu gösterildi. Gösterimin ardından ödülü almak üzere JİNHA’dan Mizgin Tabu ve Duygu Erol sahneye çağrıldı.

GRN_4089

Erol konuşmasına, kendisinin de bir İLEF öğrencisi olduğunu söyleyerek başladı. Evrim Alataş’ın adını taşıyan bu ödülün kendileri için öneminden bahsetti.

Erol’un ardından konuşan Tabu, JİNHA’nın kuruluşundan beri içerisinde olduğundan bahsederek JİNHA’nın kuruluşunu ve mevcut durumunu anlattı. Alataş’ın Türkiye’nin en sancılı döneminde gazetecilik yaptığını belirten Tabu, Alataş ve öldürülen kadın gazetecilerin ardılları olduklarını söyledi. Tören JİNHA emekçilerinin videolarının izlemesinin ardından sona erdi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/11641
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Ayrımcılığa Karşı İLEF Evrim Alataş Ödülü JİNHA’ya verildi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat