17 Temmuz 2023, Pazartesi - 14:42

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Ayşegül Göçer Akyüz: Sevdiğiniz işi yapın

Tarih: 01 Aralık 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 172

Kariyer Gemisi etkinliği bu hafta, Ankara HiltonSA İnsan Kaynakları Müdürü Ayşegül Göçer Akyüz’ün katılımıyla yapıldı. Akyüz, İLEF yıllarında deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

“Kariyer Gemisi”nin kaptanı bu hafta, İLEF mezunlarından Ankara HiltonSA İnsan Kaynakları Müdürü Ayşegül Göçer Akyüz oldu. Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden 2000 yılında mezun olan Göçer-Akyüz, alandaki deneyimlerini ATK dersliğinde öğrencilerle paylaştı. Moderatörlüğünü İletişim Birimi Sorumlu Öğretim Görevlisi Hatice Kurt’un üstlendiği etkinlikte, açılış konuşmasını Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Keskin yaptı. Keskin, “Kariyer Gemisi” etkinliklerinin istikrarlı bir şekilde sürmesinden dolayı Kurt’a teşekkür etti.

ATK dersliğine ve sınıftaki öğrencilere bakarak öğrencilik yıllarında bu sınıfta oturduğunu günleri hatırladığını söyleyen Göçer-Akyüz, emekli öğretim görevlisi Prof. Dr. Bayram Kaya’nın mezuniyet yaklaşırken “Cennetten kovulmanıza 1 sene kaldı” dediğini, şimdi düşündüğünde ise haklı olduğunu aktardı. “İLEF beni çok değiştirdi” diyen Göçer-Akyüz, bölüme girdiği 1996 yılında, bölümü isteyerek yazdığını ve severek okuduğunu belirtti. Üniversite yıllarında TRT ile YKM’de staj imkanı bulduğunu, “hayatı anlamaya dair katkı sağladı” dediği stajlarında elde ettiği tecrübenin ise YKM’de işe girmesinde etkili olduğuna dikkat çekti.Hep bir un fabrikasında çalışmak istediğini belirten Göçer-Akyüz, un fabrikası olmasa da tıbbi ürünler üreten bir firmanın fabrikasında çalıştığını söyledi. “Fabrikadaki insanı tecrübe etmenizi isterim” diyerek bu süreçte bir ‘İnsan Kaynakları Elemanı’ değil, başındaki insan olarak çalışmak istediğini çünkü düzeltmek istediği şeyler olduğunu belirtti. HiltonSA’ya giden süreçte sektördeki diğer deneyimlerinden de bahseden Göçer-Akyüz, Hilton için “Bir gün burada çalışmak istiyorum” dediğini ve 2014 yılında Hilton’a başvurarak bu sürecin başladığını aktardı. İnsan Kaynakları olarak tamamen iletişime dayalı bir iş yaptıklarını, bu anlamda aldıkları eğitimden uzak bir pozisyon olmadığını ifade eden Göçer-Akyüz, öğrencilere ise “Yapı, karakter, ilgi alanınıza uygun işlerde çalışmanızı isterim. Sevdiğiniz işi yapın” dedi.Etkinlik, katılımcıların sorularının cevaplanmasının ardından Göçer-Akyüz’e, Prof. Dr. Keskin tarafından teşekkür belgesi verilmesiyle sonlandı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/20912
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Ayşegül Göçer Akyüz: Sevdiğiniz işi yapın

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat