2 Ağustos 2023, Çarşamba - 00:19

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Doç. Dr. Üçok anıldı

Tarih: 06 Ekim 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 107

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Bahriye Üçok, katledilişinin 26. yılında anıldı.

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin ilk kadın akademisyeni, SHP parti meclis üyesi, eski milletvekili Doç. Dr. Bahriye Üçok, evinde uğradığı suikastle katledilişinin 26.yılında anıldı.

CHP resmi Twitter hesabı ve CHP Kadın Kolları resmi Twitter hesabı Üçok’un ölüm yıl dönümünde bir mesaj yayımladı. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, CHP İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil de yayınladıkları mesajlarda Bahriye Üçok’u andı. Bahriye Üçok’un kurucu üyelerinden olduğu Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) de bir açıklama ile Üçok’u andı.

Bahriye Üçok kimdir?

Türk siyaset bilimci ve tarihçi Bahriye Üçok, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin ilk kadın akademisyeni olarak biliniyor. 1977’de CHP bünyesine katılan Üçok, 1983 yılında ise Halkçı Parti’nin kurucu üyesi olarak görev aldı. Siyasi kariyerine 1986’dan itibaren Sosyal Demokrat Halkçı Partisinde devam eden Üçok, 1990 yılının Eylül ayında aynı partiden meclis üyesi seçildi. Üçok, 6 Ekim 1990 tarihinde evine kargo ile gelen kitap paketini açmaya çalışırken, paketin içerisine yerleştirilmiş olan bombanın patlaması sonucu yaşamını yitirdi. Üçok cinayetinin faili ya da failleri bulunamadı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/12287
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Doç. Dr. Üçok anıldı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat