6 Mayıs 2024, Pazartesi - 23:16

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Bahriye Üçok katledilişinin 25. yılında anıldı

Tarih: 07 Ekim 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 132

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bahriye Üçok, katledilişinin 25. yılında çeşitli etkinlik ve mesajlarla anıldı.

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi, SHP Parti Meclisi Üyesi, eski Milletvekili Doç. Dr. Bahriye Üçok, uğradığı bombalı saldırıyla katledilişinin 25. yılında dün etkinlik ve mesajlarla anıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Üçok’un 25. ölüm yıldönümünde bir mesaj yayımladı. Kılıçdaroğlu mesajında; Üçok’un Cumhuriyet devrimlerini, Atatürk ilkelerini savunmayı temel görev bildiğini ve Türkiye’yi aydınlık yarınlara taşıma mücadelesinde önemli isimlerden olduğunu söyledi.

CHP Ankara Milletvekilleri Şenal Sarıhan ve Murat Emir de, Mecliste düzenledikleri basın toplantısında Üçok’u andı. Üçok’un aydınlanmanın önemli kadın temsilcilerinden biri olduğunu söyleyen Sarıhan, “Üçok’un aramızdan ayrılışının 25. yılında geçmişten bugüne çok şey değişmedi ancak kadınların toplumun her alanında önde oluşları, Üçok’un emeklerinin boşa gitmediğinin bir kanıtıdır” dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Kocaeli Şubesi de 6 Ekim Salı günü saat 18.00’de dernek binasında Bahriye Üçok’u andı.

CHP Milletvekilleri Muharrem İnce ve Mustafa Balbay ile Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de Twitter hesaplarından yayımladıkları mesajlar ile Üçok’u ananlar arasındaydı.

Bahriye Üçok kimdir?

Bahriye Üçok

Bahriye Üçok

Türk siyaset bilimci ve tarihçi Bahriye Üçok, (1919 – 6 Ekim 1990) Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin ilk kadın akademisyenidir. Üçok, 1997’de CHP bünyesine katıldı, 1983 yılında ise Halkçı Partinin kurucu üyesi olarak görev aldı. Siyasi kariyerine 1986’dan itibaren Sosyal Demokrat Halkçı Partisinde devam eden Üçok, 1990 yılının Eylül ayında aynı partiden meclis üyesi seçildi.

Üçok, 6 Ekim 1990 tarihinde evine kargo ile gelen kitap paketini açmaya çalışırken, paketin içerisine yerleştirilmiş olan bombanın patlamasıyla yaşamını yitirdi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/8301
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Bahriye Üçok katledilişinin 25. yılında anıldı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İneksiz İnek Bayramı sona erdi

Mektebi Mülkiye’nin geleneksel İnek Bayramı bugün tamamlandı. Bayramda öğrencilerin yürüttüğü inek ve gelenekselleşmiş imam duası yoktu.

Kapat