26 Temmuz 2023, Çarşamba - 10:09

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Bakkal: Para var ama yönetilemiyor

Tarih: 25 Aralık 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 105

Spor Muhabirliği dersinin bu dönemki son konuğu, teknik direktör Mesut Bakkal oldu. Deneyimli teknik direktör, İLEF’lilere “Günümüzde Futbol” başlıklı sunum yaptı.

Son olarak Aytemiz Alanyaspor’un teknik direktörlüğünü yapan Mesut Bakkal, Spor Muhabirliği dersi kapsamında İLEF’e konuk oldu. “Günümüzde Futbol” başlıklı sunumuyla sektöre dair değerlendirmeler yapan Bakkal, öğrencilerle futbol takımlarının güncel ekonomik tablosunu yansıtan veriler de paylaştı.

“Manzara tarif edilemeyecek kadar vahim”

Futboldaki mali tablonun kötü gidişatının sebebini idari kusurlarda gören Bakkal, 227 bin insana futbol sektöründe istihdam sağlandığını belirtti. Süper Lig’de takımların UEFA’nın ekonomik kriterlerine takılsa da önemli gelir kalemlerine sahip olduğunu ifade eden Bakkal, “Takımların paraları var ama iş yönetimlerde bitiyor, yönetilemiyor para. Futbol takımları şirket olsalar iki üç tanesi dışında hepsinin iflas etmesi gerekirdi, lisans alamamaları gerekirdi. Manzara tarif edilemeyecek kadar vahim” dedi. Türkiye’de 3 ligde 51 takımın ulusal lisansı olmasına karşın sadece 12’sinin UEFA’dan lisans alabildiğini dile getiren Bakkal, FIFA’da Türkiye’yle alakalı çok sayıda uyuşmazlık dosyası olduğunu belirterek, “Bu dosyaların sayısında Makedonya ve Bulgaristan gibi ülkelerle yarışıyoruz” ifadesini kullandı.

Futbola ilginin yoğun olmasına karşın altyapı çalışmalarının yetersiz olduğunu dile getiren Bakkal, “Türkiye 6 milyon sporcunun içinden futbolcu seçmeye çalışıyor ama Almanya’da bu sayı 28 milyon. Buradan başarı çıkması zor” sözlerini kaydetti. Altyapıda sadece futbolcu sayısının değil teknik ve taktik çalışmaların da yetersiz olduğunu ifade eden Bakkal, altyapıdaki teknik direktörlere aktarılan maddi kaynakların da yetersiz olduğunun altını çizdi.

Etkinlik soru cevap kısmıyla sona erdi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/21229
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Bakkal: Para var ama yönetilemiyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yangınla mücadele bütçesi azaltıldı, ihaleler iptal

Geçtiğimiz sene orman yangınlarıyla mücadele için 12 milyar 384 milyon TL harcanmasına karşın 2023 yılı bütçesi 10 milyar 224 milyon TL’de kaldı. Prof. Dr. Erdoğan Atmış, gazetemize verdiği demeçte "Yanlış adımlar Türkiye'yi ormansızlaştırıyor" dedi.

Kapat