16 Temmuz 2023, Pazar - 08:00

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Barış Atay İLEF’teydi: “Gezi’yle ilgisi olan herkesi aldılar”

Tarih: 14 Aralık 2013

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 308

Redhack ve Anonymous soruşturmasından gözaltına alınan ve ardından serbest bırakılan oyuncu Barış Atay Gençlik Muhalefeti’nin daveti üzerine “direniş ve sanat” konulu söyleşi için İLEF’teydi.

ed-barisatay-salon

Fotoğraf: Merve Filiz

Redhack ve Anonymous soruşturmasından gözaltına alınan ve ardından serbest bırakılan oyuncu Barış Atay Gençlik Muhalefeti’nin daveti üzerine “direniş ve sanat” konulu söyleşi için İLEF’teydi.

Redhack ve Anonymous operasyonunda neden başka bir sanatçının değil de kendisinin gözaltını alındığı sorusu üzerine Atay, uyuşturucu operasyonu kapsamında gözaltına alınan sanatçılardan bahsetti. Uyuşturucu operasyonunun zamanlamasını manidar bulan Atay “Böyle bir anda Gezi’ye sağından solundan, kıyısından köşesinden destek veren herkesi operasyonla aldılar” dedi.

ed-barisatay-OZN_6797

Fotoğraf: Merve Filiz

Mahmut Tali Öngören Sinema Salonu’nda (MTÖ) yapılan söyleşiye, Gezi Direnişi’nde öldürülen Ethem Sarısülük’ün kardeşi İkrar Sarısülük de izleyici olarak katıldı.

Redhack ve Anonymous soruşturması kapsamında gözaltına alınan oyuncu Barış Atay İLEF’te katıldığı “Akp Kıskacında Sanat ve Direniş” başlıklı söyleşide Gezi Direnişi sürecinde ana akım ve muhalif medyanın tutumunu eleştirdi. Habertürk’ün yaptığı iktidar yanlısı yayından dolayı iktidarın kendisinden nefret edebileceğini söyleyen Atay, direniş boyunca yayın yapan muhalif kanalların da medya etiğinden yoksun olduğunu düşündüğünü söyledi.

CnnTürk’te Aysever’in konuğu olacak

Önümüzdeki hafta Cnntürk’te Enver Aysever’in programına katılacağını söyleyen Atay, gözaltından çıktığı sırada yaptığı konuşmanın bir kısmının CnnTürk’te sansüre uğradığını kaydeden Atay, çıkacağı canlı yayında konuşmasını sansürleyemeyecekleri için yayını durdurmaları gerekeceğini belirtti.

“Gezi Direnişi’ne kadar, ‘muhalefet eden sanatçı’ tanımına biraz uzak kaldık”

ed-barisatay-salon2

Fotoğraf: Merve Filiz

“Sanat ve Direniş” konusunda Atay ” Sanatçının  direnişi ne kadar olur, ya da  sanat  tek başına bir direniş midir?” sorusuna cevap aradığını söyleyerek, “Bütün  sanatçılar iyi muhalefet yapar diye bir şey söylemek mümkün değil. Zaten herkes iyi muhalefet yapar diye de bir şey söyleyemeyiz. Biz Gezi Direnişi’ne kadar ‘muhalefet eden sanatçı’ tanımına biraz uzak kaldık. Yani bu 68 kuşağında da 78 kuşağında da geçerlidir” diye konuştu.

Atay’dan sanatçılara çağrı: “Elinizi taşın altına koyun”

Sanatçıların sadece söyleyebildikleri kadarıyla yetindiklerini, sanatçının direnişinin bu noktada olduğunu anlatan Atay, sanatçıların direnişini ‘yapabildiği her şeyi yapmak’ olarak tanımladı. Kendi sektörü açısından daha güzel günlerin olabilmesi için, daha fazla sanatçının elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi.

31 Mayıs’ta Gezi Parkı’na gelip şiir okuyan daha sonra da direnişin yoğunluğunu havaların güzel olmasına bağlayan Okan Bayülgen’i eleştirdi. Hopa davasında havaların soğuk olmasına rağmen birçok insanın bir araya geldiğini hatırlattı.Tutuklandığı zaman tanıdığı bütün tiyatrocuların ‘Barış Atay yalnız değildir’ diyerek eylem başlatmasının çok gurur verici bir şey olduğunu, aynı desteğin Taylan Kulaçoğlu’na da verilmesi gerektiğini kaydetti.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/3032
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Barış Atay İLEF’teydi: “Gezi’yle ilgisi olan herkesi aldılar”

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat