22 Temmuz 2023, Cumartesi - 08:06

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Barış etkinliklerinde insan hakları ihlalleri ve cezasızlık sorunu konuşuldu

Tarih: 30 Eylül 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 102

SBF Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kerem Altıparmak, Eğitim Sen Ankara 5 No’lu Üniversiteler Şubesinin “Cebeci Kampüsü Barış’a Açılıyor!” etkinliğinde “90’ların Ağır İnsan Hakları İhlalleri ve Cezasızlık Sorunu” hakkında konuştu.

Eğitim-Sen “Cebeci Kampüsü Barış’a Açılıyor!” temalı etkinlikleri devam ediyor. Saat 15.30 – 17.00 arasında, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinin (SBF) 226 numaralı dersliğinde Yrd. Doç. Dr. Kerem Altıparmak, “Batı Grubu Davalar Bağlamında 1990’larda Cezasızlık Olgusu” başlıklı konuşma yaptı. Konuşmasının barış meselesi ve çözüm süreci gibi konularla bağlantılı olduğunu aktaran Altıparmak, “Batı Grubu” adının Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde Türkiye aleyhine açılan davaları niteleyen bir adlandırma olduğunu belirtti.

Fotoğraf: Alp Eren Kaya

Fotoğraf: Alp Eren Kaya

90’larda yapılan insan hakları ihlalleri için “Ceza verilmedi ve gerçeğin ortaya çıkması için bir çaba gösterilmedi” diyen SBF Öğretim Üyesi, 2009’da açılım konusuyla ilgili dönemin İç İşleri Bakanı Beşir Atalay’ı eleştiren bir yazı yazdığını söyledi, Altıparmak, “Bağımsız polis mekanizması kurulmak istendi ancak kurulmadı, Kamu Denetçiliği Kurumu, İnsan Hakları Kurumu kuruldu ve durum ortada bu kurumlar bağımsız çalışmıyor. Barışı konuşacaksak barışın içerisinde bunları da konuşmamız gerekecek” diye konuştu.

Altıparmak: “Geçmişle yüzleşilmesi gerek”

Yrd. Doç. Dr. Kerem Altıparmak (Fotoğraf: Alp Eren Kaya)

Fotoğraf: Alp Eren Kaya

Altıparmak’ın sunumu, “Batı Grubu Davalarda Ödevler, Madde İhlallerinin Aşamaları, AİHM Tarafından Tespit Edilen Sorunlar, Spesifik Sorunlar, Bireysel Davalar, İlgili Kamu Görevlilerine Rücu, İdari Yaptırım: Görevden Uzaklaştırma, Zamanaşımı, Zorla Kaybettirme Davaları” başlıklarıyla devam etti.

Altıparmak, 90’lardaki insan hakkı ihlallerinde ciddi bir sonuca ulaşılan hiçbir dava olmadığını kaydederek, verilen sözlerin yetersiz olduğunu ve geriye dönük hiçbir davaya bakılmadığını söyledi. “Geçmişle yüzleşilmesi gerek” diyen Altıparmak, 12 Eylül’den sonra yaşanan insan hakları ihlalleri ve yapılmayan yargılamaları anlattı. Etkinlik, soru – cevap bölümünün ardından son buldu.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/8070
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Barış etkinliklerinde insan hakları ihlalleri ve cezasızlık sorunu konuşuldu

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat