15 Temmuz 2023, Cumartesi - 23:38

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

“Barış Gazeteciliği Elkitabı” raflarda

Tarih: 20 Nisan 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 65

Prof. Dr. Sevda Alankuş’un Barış Gazeteciliği Projesi kapsamında hazırladığı “Barış Gazeteciliği Elkitabı” isimli kitabı 25 Mart’ta İPS İletişim Vakfı Yayınları’ndan çıktı. Kitapta barış gazeteciliğinin neden alternatif bir tercih olması gerektiği tartışılıyor.

Kadir Has Üniversitesi  İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevda Alankuş’un Barış Gazeteciliği Elkitabı isimli kitabı, Bağımsız İletişim Ağı (BİA)’nın Barış Gazeteciliği Projesi kapsamında İPS İletişim Vakfı Yayınları’ndan çıktı. İPS Vakfı tarafından 2015 yılında başlatılan Barış Gazeteciliği Projesi kapsamında BİA arşivinde, barış gazeteciliğinin ne olduğu, barış gazeteciliğinin nasıl yapılması gerektiğine dair rehber olacak kaynaklar çoğaltıldı ve Barış Gazeteciliği Kütüphanesi’nde bir araya getirildi. Barış gazeteciliği literatürünün pratikteki “olumsuz” ve “olumlu” örneklerinin harmanlandığı çalışmada, barış gazeteciliğinin bilimler arası bir okumayla tartışılması amaçlanıyor. Kitap aynı zamanda, ilgili kuramsal yaklaşımları derli toplu biçimde sunup karşılaştırarak, genel-geçer gazetecilik üzerine yeniden düşünme fırsatı veriyor; neden alternatif bir tercih olması gerektiğini tartışarak barış gazeteciliği çağrısı yapıyor.

Sevda Alankuş kimdir?

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu Sevda Alankuş, yüksek lisans ve doktorasını da mezun olduğu üniversitede Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında yapmıştır. Alankuş, 1983-1999 yılları arasında Ege Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi İletişim Fakülte’sinde, 1999-2007 yılları  arasında Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalıştı. İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde 2008-2013 yılları arasında dekanlık görevi yürüten Alankuş, 2014 Mart ayından bu yana Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin dekanlığını yürütüyor ve alanın kuramsal derslerini veriyor. Akkuş, 2000’den beri “Bağımsız İletişim Ağı” projesi çerçevesinde yapılan hak haberciliği, barış gazeteciliği konusundaki eğitim çalışmalarının koordinatorlüğünü yürütüyor. Habercilik ve gazetecilik alanında temel başvuru kaynağı niteliğinde dokuz kitabın editörlüğünü yapan Alankuş’un, araştırma konuları “medyada kadın ve azınlıkların temsili”, “yerel ve alternatif medya”, “barış gazeteciliği”, “medya ve etik” gibi konulardan oluşuyor.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/10875
Yol: Ana sayfa » Yazılar » “Barış Gazeteciliği Elkitabı” raflarda

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat