15 Temmuz 2023, Cumartesi - 21:22

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Barış Mitingine “Saray” engeli

Tarih: 07 Eylül 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 251

Ankara Barış Blokunun yürüyüşünün ardından yapılacak Barış Mitingi, polislerin alana “izinsiz” pankartları almaması nedeniyle iptal edildi.

Ankara Barış Blokunun “Acil barış, acil demokrasi” çağrısıyla Kolej Meydanında yapacağı Barış Mitingi, polislerin engellemeleri nedeniyle iptal edildi. Dün saat 15.00’de Toros Sokak’ta toplanarak yürüyüş yapan kitle, yaşanan pankart krizinin ardından alanın dışında basın açıklaması yaptıktan sonra dağıldı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü’nün de katıldığı yürüyüşte en önde beyaz kıyafetleri ve ellerindeki meşe fidanlarıyla barış isteyen kadınlar yürüdü. Yürüyüşte “Savaşa hayır, barış hemen şimdi”, “Susma haykır, savaşa hayır” sloganları atıldı.

cemgazi yoldaş-5-9-2015 Barıs mitingi (15)

Fotoğraf: Cemgazi Yoldaş

Mitinge “saray” engel oldu

Yürüyüşün bitmesiyle, Kolej’de oluşturulan arama noktalarından içeriye girişlerin başlamasının ardından, “Saraylar yıkılacak, halklar kazanacak” yazılı pankart “izinsiz” olduğu ve “hakaret” içerdiği gerekçesiyle içeriye alınmadı. Polisin, pankartlarında “saray” yazan Devrimci Parti ve Halk Evlerinin alana alınmamasında ısrar etmesi gerginliğe neden oldu. HDP Ankara milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in çabalarının da sonuçsuz kalmasıyla yapılması planlanan miting iptal oldu. Mitingin iptal olmasının ardından, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Ankara Şubeler Platformu Eşbaşkanı Sultan Saygılı, Ankara Barış Bloku adına basın açıklaması yaptı.

“Kime hakaret edildiği ortada oluyor”

Yaşanan pankart gerginliği üzerine, HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile yetkililer arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Önder’in yetkililere “Hırsız deyince aklınıza devlet mi geliyor?” sorusunu yöneltmesi üzerine emniyet yetkilisi ise “Kime hakaret edildiği ortada oluyor” demekle yetindi.

cemgazi yoldaş-5-9-2015 Barıs mitingi (262)

Fotoğraf: Cemgazi Yoldaş

Saygılı: “Tarih tekerrür etmeyecek”

Ankara Barış Bloku adına basın açıklaması yapan KESK Ankara Şubeler Platformu Eşbaşkanı Sultan Saygılı, seçimlerden kısa bir önce iç güvenlik yasasının çıkmasına ve yoğunlaşan gözaltılara, müdahalelere değinerek, “Bu yöntemler yıllardır tutmadı ve tutmayacak” dedi. Saygılı 90’lı yılları hatırlatarak “Tarih tekerrür etmeyecek. Türkiye’yi 90’lı yıllara götürmeye, evlere gelen şehit sayısından medet ummaya çalışan zihniyet bu kez duvara çarptı” dedi. Çift taraftlı ateşkes ilan edilmesi taleplerini de dile getiren Saygılı, sözlerini “Savaş istemiyoruz, barış istiyoruz” diyerek noktaladı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/7770
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Barış Mitingine “Saray” engeli

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat