23 Temmuz 2023, Pazar - 00:41

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Basın tarihinde bir devir sona erdi: ANKA kapandı

Tarih: 07 Kasım 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 202

Altan Öymen tarafından kurulduğu 1972 yılında bu yana 46 yıldır yayın yapan ve birçok önemli gazetecinin çalıştığı ANKA Haber Ajansı, dün itibariyle yayın hayatına son verdi.

Öymen’in 1977 yılında politikaya girmesi dolayısıyla ANKA’nın yönetimini Müşerref Hekimoğlu üstlenmişti. Hekimoğlu, bir anonim şirket kurarak çalışanların yönetime katılmasını da sağladı. Hekimoğlu’nun vefatından sonra ANKA’nın yöneticiliğini bir süre Nazif Ekzen yürüttü. 2006 yılından itibaren de yönetimi Veli Özdemir ve Nuri Sefa Erdem üstlendi. Kendisini “Özgür ve bağımsız bir ajans” olarak tanımlayan ANKA, 2013  yılında maddi gerekçelerden dolayı iflas isteminde bulunmuştu. 2015 yılında iflas masasına devredilen ANKA’da çalışanlar, uzun bir süredir parça parça aldıkları maaşlarını son altı aydır alamıyordu.

Tekrar açılabilir

Ankara 21. İcra Dairesi tarafından 27 Mayıs’ta ajansın tek satılabilir malı olan “ANKA Haber Ajansı” adı ihaleye açıldı. 19 Haziran’da yapılan ihale sonucunda “ANKA Haber Ajansı” markası, 262 bin Türk Lirası bedelle CHP Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Kalender Özdemir’e devredildi. Kamu borçları 8 milyon TL üzerinde olan ANKA’nın, halihazırdaki yöneticileri tarafından bir süre sonra kurulacak yeni bir şirket üzerinden yayın hayatına tekrar başlamasının öngörüldüğü öğrenildi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/20124
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Basın tarihinde bir devir sona erdi: ANKA kapandı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat