24 Temmuz 2023, Pazartesi - 14:35

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Batıkent’te köpek katliamı

Tarih: 09 Nisan 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 865

Ankara’nın Yenimahalle ilçesi Batıkent semtine bağlı Turgut Özal Mahallesi’nde, sokak köpekleri zehirli et yedirilerek öldürüldü. Görgü tanıklarının ifadelerine ve ilk belirlemelere göre 25 köpek zehirlendi ve bunların 7 tanesi öldü.

Ankara’nın Yenimahalle ilçesine bağlı Batıkent semtinde meydana gelen olayda, görgü tanıklarının ifadelerine göre iki kişinin köpeklere et dağıttığı ve sonrasında köpeklerin krize girerek öldükleri öğrenildi. 18.00-19.00 saatleri arasında beyaz bir minibüsle mahalleye gelerek köpeklere zehirli et veren şahıslar güvenlik kameraları ve MOBESE görüntüleri incelenerek tespit edilmeye çalışılıyor.

Veteriner hekim Şevki Gök, olay yerine geldiklerinde birçok köpeğin öldüğünü, 5 köpeğin de klinikte tedavi altına alındığını belirtti. Etrafta bulunan et parçalarının bir maddeye bulanmış halde olduğunu belirten Gök, etlere karıştırılan zehrin köpekler üzerinde 15 dakikada etki gösterdiğini belirtti.

HayKonfed Temsilcisi Özkan: Yasa çıkarılarak katliamların önüne geçilmeli

Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HayKonfed) Ankara Temsilcisi Haydar Özkan da olay yerine gelerek açıklamalarda bulundu. 5199 nolu yasanın çıkarılarak bu tür katliamların önüne geçilmesi gerektiğini belirten Özkan, “Devlet yetkililerine sesleniyoruz, sayın Cumhurbaşkanımız, sayın Bakanlarımız biz sizlere defalarca şunu söyledik, hayvan ölümlerinin tükenmesi için, bu hayvan katliamlarının bitmesi için lütfen ellerinizi vicdanlarınıza koyun, kanun tasarısını bu hayvanların öldürülmeyeceği şekilde meclisten geçirin. Seçim dediniz seçim de bitti, muhalefeti iktidarı bir araya gelerek artık 5199 nolu yasayı bu hayvan katliamlarının olmayacağı şekilde düzenleyin” diye konuştu. Hayvan katliamını kim gerçekleştiriyorsa gerekli cezayı alması gerektiğini ifade eden Haydar Özkan, “Bu olayın Yenimahalle Belediyesiyle ilgisi yok ama Türkiye’nin her yerinde belediyeler yüzlerce hayvanı katlederken belediyelerin ceza kapsamına alınması gerekiyor. Vatandaş eğer ki hayvanı katlediyorsa vatandaşa da gerekli cezaların verilmesi gerekiyor” dedi.

Yavaş: Zabıta ve Sağlık Daire Başkanlığı vahşetin sorumlularının ortaya çıkarılması için görevlendirildi

Mazbatasını dün alan Ankara’nın yeni Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise olaya gelen tepkiler üzerine köpek katliamı için harekete geçti. Yavaş, konuyla ilgili sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, “Büyükşehir Belediyesi Zabıta ve Sağlık Daire Başkanlığı  bu vahşetin  sorumlularının ortaya çıkarılması ve yasal işlem yapılması için görevlendirilmiştir” dedi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/22581
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Batıkent’te köpek katliamı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat