26 Temmuz 2023, Çarşamba - 09:56

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Baykal Saran Tiyatro Ödülü sahibini buldu

Tarih: 31 Mayıs 2017

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 141

Bu yıl 11’incisi düzenlenen Baykal Saran Geleneksel Tiyatro Ödülü’nün sahibi Zeynep Ekin Öner oldu.

baykal saran iç-2Uzun yıllar Devlet Tiyatroları’nda oyunculuk ve yönetmenlik, 1985-87 yılları arasında da Ankara Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü görevinde bulunan Baykal Saran adına verilen tiyatro ödülünün bu yılki sahibi Zeynep Ekin Öner oldu. Akün Sahnesi’ndeki etkinlikte ödülünü Devlet Tiyatroları Eski Genel Müdürü Lemi Bilgin’in elinden alan Zeynep Ekin Öner GÖRÜNÜM’e konuştu. Öner, “Bu ödülü bana veren jüri üyeleri çok değerli. Özveriyle yaşatılan bu ödülü almış olmak benim için onur verici. Yaptığımız iş faydalı olmaya çalışmak aslında, birliktelikle ilgili, sevgiyle ilgili, saygıyla ilgili. Bunları yaşatmaya çalışmak önemli, birlikte olduğumuz sürece yaşatabileceğimize inanıyorum” dedi.

“Joko’nun Doğum Günü” oyunundaki performansı ile ödülü almaya hak kazanan Zeynep Ekin Öner’e ödülünü veren Lemi Bilgin, “Baykal Saran, mesleğinin en üst noktalarına kadar gelmiş ama daha önemlisi insani olarak bize çok örnek olmuş çok değerli bir sanatçımız” dedi.

Baykal Saran’ın ailesi ve tiyatro camiasından da katılımın olduğu törende jüri üyeleri Rüştü Asyalı, Atilla Sav ve Erken Saral’da yer aldı.

Geçtiğimiz yıl Grönholm Metodu oyunundaki performansıyla Deniz Gökçe Yersel ödülün sahibi olmuştu.

baykal saran iç

Fotoğraf: Cengiz Mert Aksekili

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/14440
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Baykal Saran Tiyatro Ödülü sahibini buldu

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yangınla mücadele bütçesi azaltıldı, ihaleler iptal

Geçtiğimiz sene orman yangınlarıyla mücadele için 12 milyar 384 milyon TL harcanmasına karşın 2023 yılı bütçesi 10 milyar 224 milyon TL’de kaldı. Prof. Dr. Erdoğan Atmış, gazetemize verdiği demeçte "Yanlış adımlar Türkiye'yi ormansızlaştırıyor" dedi.

Kapat