2 Ağustos 2023, Çarşamba - 00:19

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Behice Boran anılıyor

Tarih: 06 Ekim 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 40

Siyasetçi, akademisyen ve sosyolog kimliğiyle bilinen Behice Boran’ın ölümünün üzerinden 19 yıl geçti.


Behice Boran’ın Ekim 1987’deki ölümünün üzerinden 29 yıl geçti. Yurttaşlıktan çıkarıldığı 1981 yılından sonra yurt dışına çıkan Boran, Belçika’nın Brüksel şehrinde vefat etti. Sosyoloji eğitimini ABD’de tamamlayan Boran, Türkiye’ye dönerek Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’ne (DTCF) atandı. DTCF’de akademisyenlik kariyerine başlayan Boran, 1965 yılında Urfa Milletvekili seçilerek meclise girdi. Aktif siyasetin içinde yer alan Boran birkaç dönem de Türkiye’yi Avrupa Parlamentosu’nda temsil etti.

12 Eylül 1980 darbesinin ardından bir süre ev hapsinde tutulan Boran, daha sonra yurtdışına çıktı. Yurtdışında vefat eden Boran’ın cenazesi daha sonra Türkiye’ye getirildi. Behice Boran’ın cenazesi TBMM’deki törenin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi.

Hakkında kitaplar yazıldı

İLEF Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Gökhan Atılgan tarafından kaleme alınan “Behice Boran Öğretim Üyesi, Siyasetçi, Kuramcı” isimli kitabın yanı sıra Boran’ın hayatını konu alan Güzella Bayındır ve Emel Koç’a ait kitaplar da bulunuyor.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/12273
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Behice Boran anılıyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat