24 Temmuz 2023, Pazartesi - 19:41

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Belediye başkanını eleştirdi diye hapsi istenen Doğan’a üç kurumdan destek geldi

Tarih: 14 Eylül 2014

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 149

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Doğan’ı eleştirdiği için hakkında dava açılan Mersin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Ekber Doğan hakkında açılan davayla ilgili Mülkiyeliler Birliği’nde basın açıklaması yapıldı.

Ali Ekber Doğan' ın yanındayız iç foto

Fotoğraf: Kubilay Durmuş

Eski Tarsus, yeni Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Doğan’ın kent politikalarını eleştirdiği için hakkında dava açılan Mersin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr. Ali Ekber Doğan’a, Ankara’dan destek geldi. Praksis Dergisi, Eğitim-Sen ve ÇGD, Doğan’a destek için Mülkiyeliler Birliği’nde ortak basın toplantısı düzenledi.

Praksis Dergisi adına hazırlanan metni Praksis Dergisi yayın kurulu üyesi ve Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yasemin Özgün okudu. Özgün, davanın açıldığının öğrenildiği 3 Temmuz’ dan itibaren pek çok kurum ve kuruluşun ayağa kalktığını, imza kampanyası ve yürüyüş düzenlendiğini, videolar hazırlandığını, Ali Ekber Doğan’a destek mesajları gönderildiğini söyledi. Özgün ayrıca 15 Eylül tarihinde Eğitim Sen Mersin Üniversitesi Temsilciliği tarafından Mersin Üniversitesi Uğur Oral Kültür Merkezi’nde  “Bilimsel Özgürlük Hak İhlalleri ve Mücadele Deneyimleri” başlıklı bir sempozyum düzenleneceğini söyledi. Duruşma günü olan 16 Eylül’de de Mersin Adliyesi’nde  çok sayıda akademisyenin Doğan’a destek için hazır bulunacağını kaydetti.

Açıklamada Eğitim Sen Ankara 5 Nolu Şube Eşbaşkanı Aysun Gezen de açılan soruşturma ve davanın akademiyi susturma amacı taşıdığını belirterek, herkesi Doğan’la dayanışmaya ve akademi üzerindeki baskılara karşı direnmeye davet etti. ÇGD Genel Başkan Yardımcısı ve İLEF Öğretim Görevlisi Gökhan Bulut da bu davanın halkın bilgilenmesine engel oluşturduğunu, bu davalarla gazetecilere de mesaj verildiğini, muhaliflerin sesinin kısılmaya çalışıldığını söyledi. Bulut ayrıca Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in geçen hafta Hürriyet muhabiri Eray Görgülü’yü hedef gösterdiğini hatırlatarak, siyasetçilerin ifade özgürlüğüne karşı düşmanca davrandığını  dile getirdi.

Ali Ekber Doğan’a destek amacıyla imza kampanyasına bin beşyüz civarında çoğunluğu akademisyen, aydın ve öğrenci katıldı. Bunlar arasında; Korkut Boratav, Cevat Geray, Meryem Koray, Füsun Üstel, Sema Erder, Büşra Ersanlı, Neşe Özgen, Meral Özbek, Zeynep Gambetti, Fikret Şenses, Tarık Şengül, Ayhan Balamir, Şafak Alpya, Kaya Güvenç, Fuat Ercan, Mehmet Türkay, Yüksel Akkaya, Mücella Yapıcı, İmre Azem, Sibel Yardımcı, Bülent Küçük, Aziz Çelik, Necla Kurul, Beyza Üstün, Aziz Konukman gibi isimler yer alıyor.

Ali Ekber Doğan için hazırlanan imza metni İngilizce, Fransızca, Almanca ve İspanyolca’ ya çevrilerek uluslararası bir kampanyaya dönüştü. Dünyaca tanınan akademisyenlerden Etienne Baliban, Bertell Olmann, Bob Jesob, David Mc Nally, Jamie Gough, Alfredo Saad Filho, Greg Albo, Adam Marton, Simon Clark, Werner Bonefeld de imza kampanyasına destek verdi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/3962
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Belediye başkanını eleştirdi diye hapsi istenen Doğan’a üç kurumdan destek geldi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cermodern’de yarın Dövüş Kulübü günü

Mehmet Sindel ve Kemal Akçay'la Dövüş Kulübü film okuması yarın saat 13:00'te başlıyor.

Kapat