23 Temmuz 2023, Pazar - 14:34

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

“Ben vurmadım, bıçağın üzerine düştü”

Tarih: 06 Ağustos 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 143

Bugün başlayan Kartopu Davası’nda sanık olarak yargılanan Serkan Azizoğlu, eski ifadesini değiştirerek “Ben vurmadım, bıçağın üzerine düştü” dedi. Duruşma, Azizoğlu’nun akıl sağlığının yerinde olup olmadığının anlaşılması için 21 Ekim’e ertelendi.

Gazeteci Nuh Köklü’nün 17 Şubat’ta kalbinden bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin Kartopu Davası, İstanbul Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün başladı.

İlk duruşmada tutuklu sanık Serkan Azizoğlu ve tutuksuz sanık Nazım Coşanar hazır bulundu. Duruşmaya Nuh Köklü’nün annesi Çiğdem Köklü, ağabeyi Sedat Köklü, kardeşi Havva Ağkün’ün yanı sıra çeşitli illerin barolarından yüze yakın avukat, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş da destek vermek için katıldı.

“Bıçağın üzerine düştü”

5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayan davada kimlik tespitlerinin ardından sanık ifadeleri alındı. Mahkeme Başkanı Selçuk Kaya, olay anını hatırlamadığını söyleyen sanık Azizoğlu’nun poliste verdiği ifade ile mahkemede verdiği ifade arasında çelişkiler olduğunu belirtmesi üzerine, Azizoğlu “Birinci kez uyardım. İkincide arbede yaşandı, dükkana üçüncü kez girdiğimde sopayla çıktım, dördüncüde de bıçakla çıktım. Ben vurmadım, bıçağın üzerine düştü. Bıçakla vurma anını hatırlamıyorum. Ben yerdeydim, beni darp ediyorlardı” dedi.

Serkan Azizoğlu ilk ifadesinde “Bana saldırdılar, dövdüler. Ben de kaçışıyordum. Çöp bidonunun orada üzerime devrildi. Kendimi savunmak için elime nereden geçtiğini bilmediğim bir metal parçasını rastgele savurdum” ifadelerini kullanmıştı. Azizoğlu, “Kasten adam öldürmek” suçundan yargılanıyor.

Azizoğlu’nun avukatı ise, “Delilller tam toplanmamış. Olay yeri görüntüleri TÜBİTAK’a gönderilsin. Bıçaklama mı oldu, kaza mı oldu bunlar net bir şekilde ortaya çıkacaktır” diye savunma yaptı.

Hakim: “İnsan öldürmenin mazereti olamaz”

nuh köklü 1Duruşmada konuşan Nuh Köklü’nün ağabeyi Sedat Köklü olayı görmediğini belirterek sanıklardan şikayetçi olduğunu söyledi. Ağabey Köklü, “Nuh, böyle bir cani tarafından öldürülmeyi hak etmiş bir insan değil. Sırf arkaya oturdum bu caniyi görmeyeyim diye. Kardeşim sokaktaki hayvanlara yem veren bir insandı. Adaletinize güveniyorum” dedi. Mahkeme Başkanı Selçuk Kaya ise, “İnsan öldürmenin bir mazereti olmaz. Canlı öldürmenin siyasal bir şeyi de olamaz” diye konuştu.

“Bu nasıl bir vicdan”

Fotoğraf : Ozan Çepni

Nuh Köklü’nün annesi Çiğdem Köklü, “Bu nasıl bir vicdan, en ağır cezanın verilmesini istiyorum. Sonuna kadar şikayetçiyim” dedi. Nuh Köklü’nün kardeşi Havva Ağkün ise, “Benim ağabeyim küfrü ağzına alacak bir insan değil. Kavgadan kaçar, yapıcıdır” diye konuştu. Müştekilerin ardından söz alan Sedat Köklü’nün avukatı, müştekilerden Kadim Fırat’ın da olay sırasında öldürülmeye çalışıldığını belirterek Fırat’a ait montu mahkeme heyetine verdi ve bıçak müdahalesi ile kesilmiş olduğunu belirttiği montun adli emanete alınmasını talep etti.

“Bir gün yatar çıkarım”

Nuh Köklü’nün arkadaşı Ferda Sayın olay günü kartopu oynamayıp sokakta arkadaşlarını beklediğini belirterek, “Arabanın üzerindeki karla oynuyorlardı. İçerden aktar çıkıp ‘Ne yapıyorsunuz lan diye bağırdı, oynamayın burada’ diyerek küfretti. Nuh da ‘Neden lanlı konuşuyorsun’ dedi. ‘Konuşurum, gerekirse sıkarım bir gün yatar çıkarım’ dedi. Elinde büyük bir sopayla dükkandan çıkarak hepimize savurdu. Arkadaşımız Tamer ‘Uzaklaşalım’ dedi. Yine dükkana girip bu sefer bıçakla çıktı, savurdu. Bağrışma yaşandı. Konteyner ile arkadaşımız Emrah’ı düşürmeye çalıştı. Nuh bağırdı ‘Ah’ diye. Çok kanaması vardı, tampon yaptım. Yolda solunumu ve kalbi durdu. Şikayetçiyim” dedi.

“Deliyim” diyerek saldırmıştı

Mahkemeye verilen montun üzerinde yırtık olduğunun tespit edilmesi sebebiyle adli emanete alınmasına karar veren mahkeme heyeti, gelecek celse olaya ilişkin görüntülerin duruşmada izlenilmesine hükmetti.

Sanık Serkan Azizoğlu’nun epilepsi hastalığı nedeniyle askere gidemediğinin beyan edildiğini kaydeden heyet, Azizoğlu2nun bağlı bulunduğu askerlik şubesine yazı yazılıp bu durumun sorulmasına karar verdi. Mahkeme heyeti ayrıca askerlik Şubesi’nden gelecek yazı doğrultusunda akıl hastalığının olup olmadığı konusunda sanık Azizoğlu’nun Adli Tıp Kurumu’na sevk edilmesine karar verdi. Duruşma 21 Ekim 2015 günü saat 10.30’a ertelendi.

TGC: “Gazeteci Nuh Köklü’nün öldürülmesi bir nefret cinayetidir”

Nuh Köklü’nün adı Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC), “Öldürülen Gazeteciler” listesine eklendi. Türkiye’de öldürülen 65. gazeteci olan Nuh Köklü’nün fotoğrafı, TGC Basın Müzesi’ndeki Öldürülen Gazeteciler Galerisi’ne, yarın saat 11.00’de düzenlenecek törenle asılacak.

Nuh Köklü kimdir?

foto-özcan yaman17 (Large)1968 yılında Ankara’da doğdu. Liseyi Ankara’da Mamak Lisesi’nde okudu. İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Radyo ve Televizyon Bölümü’nü bitirdi. Mesleğe, İstanbul Life Dergisi’nde editör olarak başladı. Aynı dergide haber müdürlüğü  görevini üstlendi. Nokta ve Express dergilerinde çalıştı. Birgün Gazetesi’nin kuruluşunda görev aldı. Bianet haber sitesinde editörlük yaptı. Açık Radyo’da “Bir şey daha var” programını hazırladı. 2003 yılında Latin Amerika’ya gitti. Bir yıl Arjantin, Peru ve Uruguay’da yaşadı. Yurt dışında bulunduğu sürede Bianet’e haberler göndermeye devam etti. Türkiye’ye döndüğünde Sabah  Gazetesi’nde çalıştı. Radikal 2’de yazılar yazdı. 2009 yılında ATV-Sabah grubundaki grev nedeniyle işten çıkartıldı. O dönem Türkiye Gazeteciler Sendikası işyeri temsilcisiydi. Daha sonra 2010-2014 haziran tarihleri arasında NTV’de program editörü olarak çalıştı. Kadro daraltılması gerekçesiyle NTV’deki işinden çıkarıldı. Gazetecilik dışında başka iş yapmadı. Yaşamı boyunca mesleğini sürdürmek için mücadele verdi. Öldürüldüğünde 47 yaşındaydı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/7397
Yol: Ana sayfa » Yazılar » “Ben vurmadım, bıçağın üzerine düştü”

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat