24 Temmuz 2023, Pazartesi - 12:58

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

“Beria Onger Kadın Akademisi”nde kadın emeği ve istihdamı konuşulacak

Tarih: 30 Kasım 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 54

Beria Onger Kadın Akademisi, Ankara’da bir dizi panel düzenleyerek faaliyete geçti. Akademi kapsamında yapılacak ikinci etkinlikte Prof. Dr. Gamze Yücesan-Özdemir, “Türkiye’de Kadın Emeği ve İstihdam” üzerine konuşacak.

İstanbul’da İlerici Kadınlar Derneği (İKD) tarafından ilk kez 2016 yılında düzenlenen “Beria Onger Kadın Akademisi”, Kasım ayında Ankara’daki etkinliklerine başladı. Prof. Dr. Çiler Dursun’un “Medyada Kadın Temsili: İçerik ve Çalışanlar” başlığında konuştuğu ilk etkinliğin ardından ikinci etkinlik, Prof. Dr. Gamze Yücesan-Özdemir’in katılımıyla yapılacak. “Türkiye’de Kadın Emeği ve İstihdam”ın konuşulacağı panel, 8 Aralık Cumartesi günü saat 17.00’de Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı’nda yapılacak.

Bakiye Beria Onger kimdir?

İKD Genel Başkanı ve tarihsel Türkiye Komünist Partisi’nin üyesi olan Avukat Bakiye Beria Onger, 1921 yılında doğdu. 1975 yılında kurulan İKD’de 12 Eylül darbesine kadar Genel Başkanlık yapan Onger, İstanbul’un bağımsız senatör adayı olarak 15 Ekim 1979 tarihinde yapılan ara seçimlere girmiş ve seçimlerde 22 bin oy almıştı. 2015 yılında hayatını kaybeden Onger, 94 yaşında yaşındaydı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/20800
Yol: Ana sayfa » Yazılar » “Beria Onger Kadın Akademisi”nde kadın emeği ve istihdamı konuşulacak

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat