25 Temmuz 2023, Salı - 03:09

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Bilgili’ye mahkemeden tutuksuz yargılamaya devam kararı

Tarih: 11 Aralık 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 154

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde çalışan Hasan Bilgili’nin kendi veteriner kliniğinde asistan Ç.B’ye tecavüz ettiği suçlamasıyla yargılandığı davanın ilk duruşması sona erdi. Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıkların tutuksuz yargılanmasına hükmetti ve davayı 26 Şubat 2020 tarihine erteledi.

Ankara’da sahibi olduğu hayvan hastanesinde veteriner hekim Ç.B’ye tecavüz ettiği suçlamasıyla yargılanan Hasan Bilgili, delilleri yok etmek amacıyla Bilgili’ye yardım ettiği iddia edilen veteriner hekim Serkan Durmaz ve Ç.B’nin vücudundaki cinsel saldırı izlerini temizlediği iddia edilen jinekolog Hüseyin Şenyurt, bugün hakim karşısına çıktı.

Bilgili hakkında “nitelikli cinsel saldırı”, “cebir ve tehdit ile hürriyeti yoksun kılma”, “tehdit” ve “hakaret” suçlarından 5 yıldan 27 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Mahkeme, sanıkların tutuksuz yargılanmasına hükmetti ve davayı 26 Şubat 2020 tarihine erteledi.

Duruşma öncesinde basın açıklaması yapmak isteyen kadın örgütlerine polis müdahalede bulundu ve bu sırada 3 kadın gözaltına alındı. Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada gizlilik kararının kaldırılmasının ardından basın ve kamuoyu davayı izledi. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın davaya müdahil olma talebi kabul edilirken Ankara Üniversitesi ve Çağdaş Hukukçular Derneği’nin müdahillik talebi reddedildi.

“Zorla kolundan tutuyormuşum gibi yansıdı”

Sanıklardan ilk olarak Bilgili’nin dinlendiği davada sanık Bilgili, cinsel saldırıda bulunduğu suçlamasını reddetti. Hakimin “Ç.B neden böyle bir suçlamada bulundu?” sorusu üzerine Bilgili, Ç.B.’nin daha önce cinsel ilişkide bulunmuş olabileceğini kendisi için hafifletici bir sebep olarak sunma niyetiyle “Bekaretini mi kapatmak istiyor, yaşadıklarını mı kapatmak istiyor bilmiyorum” yanıtını verdi. Bilgili, Ç.B’nin vücudunda bulunan cinsel saldırı izleri, ilaç verildiği ve fotoğraflarının çekildiği iddialarını da reddederek, “Çalışma alanımız kedi köpeklerin dolu olduğu bir yer. Ç.B.’nin izlerini bilmiyorum herhangi bir yere çarpmış olabilir. Ben ilaç vermedim, hiç fotoğraf çekmedim” dedi. Olay anının görüntüleri ile ilgili medyada büyük bir linç girişimi oldu diyen Bilgili, “Ben Ç.B’yi zorla kolundan tutuyormuşum gibi yansıdı görüntülere, onu tutmadım ki” şeklinde konuştu. Bilgili, Sanık Serkan Durmaz’ın kendisine fizyolojik serum taktığını böylelikle olay anından bir kaç saat sonra toparlandığını ve nöbeti sanık Durmaz’a devrettiğini belirtti.

“Neden hep sizin başınıza geliyor”

Müşteki avukatı Aslı Arıhan, sanık Bilgili’ye “İçkinin içine bir şey koymuş olabilir misiniz?” sorusunun üzerine sanık “Hayır” yanıtını verdi. Arıhan’ın, “İkiniz de kusmuşsunuz, alkolün ikinizi de etkilediğini söylüyorsunuz. Belki alkol zehirlenmesi yaşıyordu neden ambulans çağırmadınız?” diye sorması üzerine, Bilgili, “Acil bir durumu yoktu, sarhoşluk haliydi” diye yanıt verdi. Avukat Arıhan, Bilgili’ye kendisini hakkında önceki taciz iddialarını da sordu. “Neden hep sizin başınıza geliyor bunlar?” sorusuna sanık, “Başarılı olmanın bedeli bu. Sürekli bana çelme takmak isteyen bir sürü rakibim var” dedi. Arıhan’ın, Bilgili’nin telefonunda tespit edilen pornografik görüntüleri de gündeme getirmesi üzerine Sanık Bilgili, “Erkek arkadaşlarımız arasında birbirimize görüntü gönderdiğimiz oluyor” cevabını verdi.

Avukat Tuğba Gürsoy da “Sanık Hasan Bilgili ısrarla başarılarından bahsetti ve Ç.B’nin nöbetçi hekim olduğunu söyledi. Nöbetçilerin alkol almasına izin veriliyor mu?” diye sordu. Bilgili, “Bizim ağabey kardeş, saygı sevgi içerisinde çalışan bir kliniğimiz var. Zaman zaman alkol aldığımız da oluyor. Hasta sahipleri de hediye alır. 18 yaşını aşmış bir kişinin ne içeceğine ne kadar içeceğine ben karar veremem” dedi.

Arıhan: “Nasıl serum taktınız? Veteriner olarak insana müdahale edemezsiniz”

Sanık Durmaz, Bilgili’nin araması üzerine kliniğe gittiğini belirterek, Ç.B’nin kendisine klinikte “Hasan Bilgili bana tecavüz etmiş olabilir” dediğini söyledi. Sanık Durmaz, rızaları dahilinde Ç.B. ve sanık Bilgili’ye serum taktığını kaydetti. Arıhan’ın “Nasıl serum taktınız? Veteriner olarak insana müdahale edemezsiniz. Bunu bilmiyor musunuz?” sorusu üzerine “Bilmiyordum” yanıtını verdi. Arıhan, “Size tecavüze uğradığını söyledi ama ihbar etmediniz. Temizlik yaptınız. Neden böyle bir temizliğe ihtiyaç duydunuz” sözleri üzerine “Ben sadece giriş katı temizledim” cevabını verdi. Hakim’in sanık Durmaz’a Ç.B’yi tehdit ettiği iddiasını sorması üzerine Durmaz iddiayı reddetti.

Sanık Şenyurt, sanık Bilgili ve Ç.B’nin muayenehanesine geldiğini ve burada kendisini tedavi ettiğini söyledi. Ç.B’nin kendisine “Dün gece bir şeyler yaşanmış olabilir” iddiasında bulunduğunu dile getirdi.

Bilgili’den Ç.B’ye: “Delillerim de karartıldı artık”

Sanıkların konuşmalarının ardından konuşan Ç.B, Bilgili ve Durmaz’ın olaylar esnasında ve muayenehaneye giderken kendisini tehdit ettiğini söyledi. Ç.B, Bilgili’nin kendisine “Sen beni şikayet edemezsin. Delillerim de karartıldı artık. Ben çok nüfuzlu biriyim. Benimle çalışmaya devam edeceksin” ifadelerini kullandığını belirtti. Olay öncesinde de Durmaz’ın muayenehanede hayvanlara şiddet uygulaması, devamlı alkol alınması gibi gerekçelerle ayrılmayı düşündüğünü kaydetti.

Telefonuna olay esnasında, Bilgili ve Durmaz’ın el koyup, annesine, “Ben iyiyim” ve “Ameliyattayım” mesajları attığını, annesini telefonla arayarak Ç.B’ye “İyiyim” dedirttiklerini belirtti.

Ç.B, “Olay sonrasında polis karakolu ve Savcılık’ta yaşadıklarım daha da kötüydü” diyerek şunları söyledi:

“Ben ifade verirken o kadar zorlandım ki bana psikolojik şiddet uygulandı. Klinik kıyafetlerim getirildi. Polis kıyafetleri masanın üzeri koydu. Diğer polis, ‘Tecavüz eşyasını niye buraya koyuyorsun yere at’ dedi. Orada çok kötü oldum.”

Arıhan: “Bu dosya delilsizliğe gidecekti”

Delillerin iyi bir şekilde toplanmadığını kaydeden müşteki avukatı Aslı Arıhan, yoğun çabalarla Savcı’nın değiştiğini bu şekilde ilerleme kaydettiklerini söyleyerek, “Tecavüze uğrayan birinden kitap okur gibi bir anda ifade vermesi isteniyor. Ç.B. karakolla ilgili de şikayette bulunmuş o da takipsizlik yemiş. Adli tıp raporları savsaklanmış. Bu dosya delilsizliğe gidecekti” dedi.

Tanıkların dinlendiği davada Hakim, dosya verilerinin toplanmasını, olay yeri görüntülerinin uzman bilirkişiye tebliğ edilmesini, sanıkların telefonlarının mahkemeye ibraz edilmesine ve Ankara Üniversitesi’nde Bilgili’nin görev yaptığı yıllara ilişkin cinsel istismar üzerine yapılan soruşturma dosyalarının mahkemeye gönderilmesini hükmetti. Mahkeme sanıkların tutuksuz yargılanmasına karar vererek, davayı 26 Şubat 2020 tarihine erteledi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/26467
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Bilgili’ye mahkemeden tutuksuz yargılamaya devam kararı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cermodern’de yarın Dövüş Kulübü günü

Mehmet Sindel ve Kemal Akçay'la Dövüş Kulübü film okuması yarın saat 13:00'te başlıyor.

Kapat