16 Temmuz 2023, Pazar - 10:37

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Bilim ve görselleştirme İLEF’te konuşuldu

Tarih: 31 Ekim 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 112

Bilim alanında veri görselleştirilmesi hakkında, çalışmaları NewYork Times, Wired ve Conde-Nast Portfolio’da yer alan Martin Krzywinski ile İLEF’te bir söyleşi yapıldı.

Geçen sene Mart ayında, İLEF çatısı altında kurulan Yeni Medya Araştırmaları Laboratuvarı NETlab, veri görselleştirme ve infografik üzerine çalışan Martin Krzywinski ile birlikte ilk etkinliğini yaptı.  ATK Sanatevi’nde 13:30’da başlayan etkinlikte, Genome Bilim Merkezi’nde biyoinformatik alanında çalışan ve aynı zamanda veri görselleştirmesi yapan Krzywinski, bilim ve görselleştirme üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi.

Bir hikayenin görselleştirilmesi hakkında çeşitli basamaklara değinen Krzywinski, basit ve anlaşılır işler yapmaya çalıştığını belirtti ve güzel gözüken bir şey yapmayı değil bilimi anlaşılır kılmaya çalıştığını söyledi. Krzywinski, tasarım bittikten sonra sıra isim koymaya gelince klasik ve sıkıcı isimleri koymak istemediğini, o işi yansıtacak bir ad bulmanın çok stresli bir hal aldığına değindi.

Etkinlik soru cevap kısmından sonra sona erdi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/19990
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Bilim ve görselleştirme İLEF’te konuşuldu

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat