2 Ağustos 2023, Çarşamba - 01:23

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

“Bir Kadının Hayatı Kaç Kuruş?” DTCF’de sahnelendi

Tarih: 11 Mart 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 131

DTCF Farabi Salonu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Türkiye’deki kadın cinayetlerini konu alan “Bir Kadının Hayatı Kaç Kuruş?” isimli oyuna ev sahipliği yaptı.

DTCF Farabi Salonu, Türkiye’deki kadın cinayetlerini konu alan “Bir Kadının Hayatı Kaç Kuruş?” isimli oyuna ev sahipliği yaptı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında dün sahnelenen oyuna ilgi yoğundu.

Ankara Üniversitesi Kadın Platformu Koordinatörlüğü ve Ankara Emek Rotary Kulübü işbirliği ile izleyiciyle buluşan oyunun ekibi, lise ve üniversite öğrencilerinden oluşuyor. Ankara Mamak’ta yaşayan 15 kız öğrencinin eğitimlerine devam edebilmeleri için maddi destek sağlamak amacıyla hayata geçirilen bir proje olan “Bir Kadının Hayatı Kaç Kuruş?” oyunu, saat 19.00’da başladı. Etkinliği düzenleyen Ankara Üniversitesi Kadın Platformu Koordinatörü Prof. Dr. Neslihan Alkış, tüm toplumu kucaklayan ve toplumsal sorunlara dokunan çalışmalar yapmaya özen gösterdiklerini belirti ve “Bu oyunla kadına yönelik şiddette dikkat çekmek istedik. Oyuncuların her birini kutluyorum” dedi.

Oyunun ardından Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş ve DTCF Dekanı Prof. Dr. İhsan Çiçek’e teşekkür plaketi takdim edildi.

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/17691
Yol: Ana sayfa » Yazılar » “Bir Kadının Hayatı Kaç Kuruş?” DTCF’de sahnelendi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat