16 Temmuz 2023, Pazar - 00:50

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Bir semt gazetesi “Ayrancım” çıktı

Tarih: 03 Mayıs 2020

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 223

Ayrancı Semti Kent Kültürü ve Dayanışma Derneği (Ayrancım) tarafından çıkartılmaya başlanan Ayrancı’m Gazetesi dijital ve basılı olarak okurlarla buluştu. “Herkesin bir komşuya ihtiyacı var” sloganıyla çıkan gazetenin yazar kadrosunda mahalle muhtarları dahil pek çok isim yer alıyor.

Ayrancı semti sakinleri tarafından kurulan Ayrancım Derneği, karantina günlerinde bir semt gazetesi çıkarmaya başladı. Duyurusu 12 Nisan’da yapılan semt gazetesi aylık olarak okuyucusuyla buluşacak. Dijital dağıtımına 13 Nisan’da, basılı dağıtımına ise 22 Nisan’da başladığı gazetesinin yazar kadrosunda mahalle muhtarları da dahil olmak üzere pek çok isim bulunuyor. Gazetenin dağıtımı semtte bulunan 5 muhtarlık tarafından yapılıyor, dileyenler PDF olarak dijital ortamdan da erişebiliyor. Gazetede semtin mahalleleri ve sokakları, semt tarihi ve kültürüne dair yazılar ve dosyaların yanı sıra mahalleye dair haberler de yer alıyor.

Tanju Gündüzalp ve Ali Necati Koçak imzası taşıyan “Ayrancı’nın Salgınla Dansı” başlıklı dosya ile yayın hayatına başlayan gazetenin yazar kadrosunda yer alan isimler ise şöyle: Ezgi Koman, Selami İnce, Savaş Zafer Şahin, Tanju Gündüzalp, Ali Necati Koçak, Aykut Alyanak, Ali İhsan Başgül, Can Öktemer, Funda Şenol Cantek, Hande İnal Altuntaş, Selin Engin ve Simin Şay ile semtin muhtarları Nurten İşçi, Seviye Çelik Ardıç, Elif Doğan, Güldane Tenç, Süleyman Demircan. Gazetenin editörlüğünü ise Tanju Gündüzalp üstleniyor.

“Yazarı, çizeri, anlatanı, fotoğraflayanı, habercisi, meraklısı, üşengeci, çekingeni, semti bileni, yeni geleni… yani Ayrancıyı seven(ler)i, üretimlerinizi bekliyoruz” çağrısında bulunan gazete ile ayrancimdernegi@gmail.com adresinden iletişime geçilebilir ve dijital formatı bu adresten edinilebilir.

Gazetenin ilk sayısı

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/27923
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Bir semt gazetesi “Ayrancım” çıktı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat