28 Temmuz 2023, Cuma - 03:05

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Oy vermeyene hizmet yok

Tarih: 04 Ağustos 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 95

Mağdur oldukları gerekçesi ile kendisine başvuran vatandaşların, sorunlarını yerinde görmek amacıyla Erzurum’a giden CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in “Hizmet için oy verselerdi” tepkisi ile karşılaştı.

Erzurum’un Hınıs ve Tekman ilçelerine bağlı bazı köylerin 1 buçuk yıldır giderilmeyen sorunları için muhtarların talebiyle harekete geçen CHP’li Selina Doğan bölgeye gitti. Sorunları yerinde gören ve muhtarlarla toplantı yapan Doğan, daha sonra sonuçları belediye başkanına aktarmak için belediye binasına gitti. Erzurum’un AKP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen tarafından 35 dakika bekletildiğini söyleyen Doğan, Sekmen’in kendisine “CHP’nin bir vekili olarak buraya kadar gelmenize gerek yoktu” dediğini belirtti ve konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

                                                           “Hizmet için oy verselerdi”

chp-li-dogan-makaminda-gorustugumuz-baskan-7572895_x_o

CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan, AKP’li Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı hakkında görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle soruşturma başlatılmasını istedi.

Doğan yaptığı açıklamada, Sekmen’in beden diliyle bile rahatsız olduğunu saklama gereği duymadığını belirtirken, belediye başkanının kendisine tek bir cümle kurmasına fırsat vermeden “Ben herkese ve her yere eşit hizmet veriyorum. Din ve dil ayrımı yapmıyorum” dediğini söyledi. Doğan, kendisinin nazik bir üslup ile İstanbul’dan bazı sorunları paylaşmak için geldiğini söylemesi üzerine Sekmen’den “Ben onlarla defalarca görüştüm. Sorunları hemen hallolacak sorunlar değil. Sizin de CHP’nin bir vekili olarak buraya kadar gelmenize gerek yoktu” cevabını aldığını aktardı. Yapılan görüşmede Sekmen’in “Ben 25 yıldır siyasetin içindeyim. Bu işleri bana öğretmeyin. O muhtarlar da şikâyet edene kadar hizmet için oy verselerdi” sözleri de dikkat çekti.

“Çapulcuların belediyesi değil”

Tartışmanın büyümesi üzerine belediye binasından çıktığını belirten Doğan, başka bir odada bekleyen muhtarların güvenlik güçleri tarafından belediyeden dışarı çıkarıldığını söyledi. Doğan açıklamasında, muhtarların belediyeden çıkarılırken, Kırsal Hizmetler Genel Sekreter Yardımcısı’nın “Bizim burası çapulcuların belediyesi değil. Siz bizim aracımızı yakarsanız biz de size hizmet götürmeyiz” sözlerine maruz kaldıkları da belirtti.

Partizanca sebeplerle köylüler hastalığa maruz kalıyor

CHP’li Doğan kendisiyle iletişime geçen köylülerin hizmet alamamalarının nedeninin “mezhepsel, etnik ve partizanlık saiklerle yapılan bir ayrımcılık” olduğuna inandıklarını açıkladı. Doğan, CHP İl Başkanlığı’nda bir araya geldiği 15 köy muhtarlarının temel ihtiyaçlarının karşılanmamasından şikâyetçi olduğunu ifade etti.

Açıklamada, köylülerin sorunların çözümü için bir buçuk yıldır yaptıkları başvurularının sonuçsuz kaldığı da belirtilirken, muhtarların köylerinde kanalizasyon sistemlerinin olmadığından ve çok sayıda hepatit A, dizanteri hastalığı vakası ile karşılaştıkları nedeniyle şikayetçi olduğu öğrenildi.

2012 yılında çıkarılan 6360 sayılı yasa ile büyükşehir belediyesi sınırları içindeki köyler mahalleye dönüştürülmüş ve yasa sonrasında oluşan yapısal problemlerden bir çok köy mağdur olmuştu.

 

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/7422
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Oy vermeyene hizmet yok

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yangınla mücadele bütçesi azaltıldı, ihaleler iptal

Geçtiğimiz sene orman yangınlarıyla mücadele için 12 milyar 384 milyon TL harcanmasına karşın 2023 yılı bütçesi 10 milyar 224 milyon TL’de kaldı. Prof. Dr. Erdoğan Atmış, gazetemize verdiği demeçte "Yanlış adımlar Türkiye'yi ormansızlaştırıyor" dedi.

Kapat