25 Temmuz 2023, Salı - 12:13

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Borç filminin yönetmeni Saraçoğlu İLEF’te  

Tarih: 29 Nisan 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 194

Borç filminin yönetmeni Vuslat Saraçoğlu İLEF’te öğrencilere buluştu. Saraçoğlu, filmin çekimi ve hikayesine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde “Altın Lale” ödülünü kazanan Borç filmi bugün İLEF’li öğrencilerle buluştu. MTÖ Sinema Salonunda gösterimi yapılan filmin ardından İLEF Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgür Bayram Yaren’nin moderatörlüğünde filmin yönetmeni Vuslat Saraçoğlu ile söyleşi gerçekleştirildi.

“Gerçeğe uygun olmayan bir kelime kulağımı tırmalıyor”

Filmin çekimlerinin üç hafta, kurgunun ise iki buçuk ay sürdüğünü belirten Saraçoğlu, filmdeki birçok sahne için uzmanlardan bilgi aldıklarını dile getirdi. Medikal sahneleri için gidip doktorlarla uzun vakit harcadıklarını, oyuncuların oynayacakları sahne için iki üç gün oynayacakları yerde çalışmalarda bulunduklarını ifade eden Saraçoğlu, bu konuda “takıntılı” olduğunu belirterek, “Orada hiç gerçeğe uygun olmayan bir kelime söylendiği zaman, benim kulağımı tırmalıyor” dedi.

“İnsanı, bulunduğu yerden bakarak anlamaya çalışıyoruz”

İLEF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ruken Öztürk’ün “Bu hikâyeyi nasıl kurdunuz?” sorusu üzerine Saraçoğlu, Sosyoloji mezunu olduğunu söyleyerek, insanları gözlemlediğini dile getirdi. Birçok olayın da arka planını araştırdıklarını dile getiren Saraçoğlu, “İnsanı bulunduğu yerden bakarak anlamaya çalışıyoruz” dedi. Bir takım kavramlar üzerinde düşünmeyi sever hale geldiğini söyleyerek insanları düşünürken onları belli bir toplumsal bağlama oturtma duyusunun geliştiğini belirtti.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/23310
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Borç filminin yönetmeni Saraçoğlu İLEF’te  

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cermodern’de yarın Dövüş Kulübü günü

Mehmet Sindel ve Kemal Akçay'la Dövüş Kulübü film okuması yarın saat 13:00'te başlıyor.

Kapat