18 Mayıs 2024, Cumartesi - 20:08

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Büyükdüvenci, son yolculuğuna uğurlandı

Tarih: 08 Ekim 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 1.336

Dün kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Dil ve Tarih – Coğrafya Fakültesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sabri Büyükdüvenci, bugün fakültesinde düzenlenen törenin ardından, Kocatepe Camii’nde kılınan öğle namazını müteakip Karşıyaka Mezarlığı’na defnedildi.

Dün kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih – Coğrafya Fakültesi (DTCF) Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sabri Büyükdüvenci, bugün fakültesinde düzenlenen törenin ardından, Kocatepe Camii’nde kılınan öğle namazını müteakip Karşıyaka Mezarlığı’na defnedildi.

Büyükdüvenci’nin ailesinin, öğrencilerinin ve arkadaşlarının katıldığı DTCF’deki törende DTCF Felsefe Bölümü adına Prof. Dr. Ertuğrul Rufayi Turan konuştu. Turan, “Hocamızın emeği sonsuz. Işıklar içinde uyusun” dedi.

DTCF adına ise fakültenin dekanı Prof. Dr. Abdulkadir Gürer şöyle konuştu: “Akademiye büyük hizmetler verdi kendisine şükran borçluyuz. Allahtan rahmet ailesine ve öğrencilerine başsağlığı diliyorum.”

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş de şunları kaydetti: “Sabri Hocamız alanına katkılar sağlayan bir insandı, yetiştirecek öğrencileri vardı. Ailesine ve dostlarına başsağlığı diliyorum.”

Fakültedeki törende son olarak Büyükdüvenci’nin kızı, “Şu an ne diyeceğimi bilmiyorum. Babamı özlüyorum, özleyeceğim. En çok üzüldüğüm şey ona fikir danışamayacak olmam” diyerek duygularını ifade etti.

DTCF’deki töreninin ardından Büyükdüvenci’nin cenazesi, Kocatepe Camii’nde kılınan öğle namazını müteakip Karşıyaka Mezarlığı’na defnedildi.

_DSC2678

Fotoğraf: Alkan Uçarsu

Sabri Büyükdüvenci kimdir?

Prof. Dr. Sabri Büyükdüvenci, yüksek öğrenimini Gazi Eğitim İngilizce Bölümü ve Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi, Eğitimin Sosyal ve Tarihi Temelleri Bölümü’nde tamamladı. Aynı bölümde yüksek lisans çalışmalarını bitiren Büyükdüvenci, 1982’de Eğitim Felsefesi asistanı olarak göreve başladı. Büyükdüvenci, doktora çalışmasını Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yürüttü. 1987 – 1989 arasında yardımcı doçent, 1989’da doçent, 1995’te ise profesör olan Büyükdüvenci, ODTÜ Felsefe Bölümü’nde, Londra Üniversitesi’nde, Paris I ve Paris IV üniversitelerinde, TED Üniversitesi’nde çalışmalar yaptı. Uzun yıllar DTCF Felsefe Bölümü’nde görev yapan Büyükdüvenci’nin Türkçe ve diğer dillerde yazılmış birçok yayını bulunuyor.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/8371
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Büyükdüvenci, son yolculuğuna uğurlandı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

“Gazetecinin işi nedir?” sorusuna yeni bir yanıt: İnsan Hakları Işığında Gazetecinin İşi

Gazetecilik mesleğine insan hakları odağında yeni bir sorgulama getiren Elif N. Hamidi’nin ilk kitabı “İnsan Hakları Işığında Gazetecinin İşi” Türkiye Felsefe Kurumu Yayınlarından çıktı.

Kapat