4 Mayıs 2024, Cumartesi - 14:48

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

BYYO’lu Arkadaş Zekai Özger yaşamıyla anılacak

Tarih: 26 Ocak 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 151

Mülkiyeli Şair Arkadaş Z. Özger yaşamı ve şiirleriyle yarın Mülkiyeliler Birliği’nde düzenlenecek etkinlikte anılacak. “Arkadaşım Zekai Çoklar Sokağında Bir Yalnız” kitabının yazarı İsmet Tokgöz, etkinliğe konuşmacı olarak katılacak.

Mülkiye Sanat Merkez’nin düzenlediği Edebiyat Buluşmaları’nda bu ay Mülkiyeli Şair Arkadaş Z. Özger yaşamı ve şiirleriyle anılacak. Yarın saat 16.00-18.00 arasında Mülkiyeliler Birliği Teraslı Salon’da düzenlenecek etkinliğe, “Arkadaşım Zekai Çoklar Sokağında Bir Yalnız” kitabının yazarı Mülkiyeli İsmet Tokgöz konuşmacı olarak katılacak. Etkinlik herkese açık.

Arkadaş Zekai Özger kimdir?

Zekai Özger, 1948 yılında Bursa’da doğdu. Özger, şiirlerini Arkadaş Z. Özger adıyla yayımladı. Bursa Atatürk Lisesi’ni ve Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın Yayın Yüksek Okulu’nu bitirdi. TRT Ankara TV’de kurgucu olarak çalıştı. Özger, 5 Mayıs 1973’te sokakta ölü bulundu. Beyin kanamasından öldüğü belirlendi. Soyut dergisinde çıkan “Sakalsız Bir Oğlanın Tragedyası” adlı şiirinden sonra şiirleri sırasıyla Forum, Yordam, Dost, Papirüs ve Yansıma’da ve Ulus gazetesinde yayımlandı. “Aşkla Sana” adlı şiiri Grup Yorum ve Ahmet Kaya tarafından bestelendi. Şiirleri ölümünden sonra 1974’te Şiirler adıyla kitaplaştırıldı. Daha sonra aynı kitap “Sevdadır” adıyla Mayıs Yayınları’nca Mart 1984’te yayımlandı.

İsmet Tokgöz kimdir?

İsmet Tokgöz, 1948 yılında Bursa’da doğdu. 1971’de Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdi. TCDD Teftiş ve Tetkik Kurulu’nda müfettişlik, Sigorta Denetleme Kurulu’nda Sigorta Denetleme Uzmanlığı görevinde bulundu. Özel bir sigorta firmasında genel müdür yardımcılığı ve genel müdürlük yaptı. Generali Sigorta şirketindeki beş yıllık genel müdür danışmanlığının ardından emekli oldu. Kısa öyküleri ilk kez Ulus gazetesinin sanat sayfasında yayımlandı. Tokgöz’ün Dost, Soyut, Oluşum, Yazı ve Varlık dergilerinde de öyküleri yayımlandı.

 

 

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/16941
Yol: Ana sayfa » Yazılar » BYYO’lu Arkadaş Zekai Özger yaşamıyla anılacak

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar Konferansı, çalıştaylarla tamamlandı

Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği “Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar” Konferansı’nın ikinci gününde gazetecilerin, akademisyenlerin ve hukukçuların katıldığı çalıştaylar yapıldı.

Kapat