23 Temmuz 2023, Pazar - 04:27

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Cahit Talas Ödülleri sahiplerini buldu

Tarih: 20 Ekim 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 421

Sosyal Politikalar Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen “Prof. Dr. Cahit Talas Sosyal Politika Ödülü 2016” düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Ankara Üniversitesi (A.Ü) eski SBF Dekanı ve Çalışma Bakanı Prof. Dr. Cahit Talas adına A.Ü. S.B.F’ ye bağlı Sosyal Politika Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından 5 yıldır geleneksel olarak verilen ödüller, sahiplerini buldu. Bugün saat 14.30’da Aziz Köklü Konferans Salonu’nunda düzenlenen ödül törenin açılış konuşmasını yapan SBF Sosyal Politikalar Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Makal, Prof. Dr. Talas’ın çalışmalarına ve sosyal politika alanındaki önemine değindi.

Prof. Dr. Ahmet Makal (Fotoğraf: Cemgazi Yoldaş)

Prof. Dr. Ahmet Makal (Fotoğraf: Cemgazi Yoldaş)

Makal : ”Cahit Hocanın anısına layık bir ödül töreni”

Sosyal politikanın Dünya ve Türkiye’deki yerinden bahseden Makal, Talas’ın Türkiye’deki sosyal politika alanına büyük katkılar verdiğini söyledi. “Cahit Hoca’nın anısına layık bir ödül töreni gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum” diyen Makal, şunları söyledi: “4 yıl içinde ödüle layık görülen tezlerin 7 tanesi yayınevleri tarafından kitap olarak basıldı. Jüri üyesi hocalarımızın özverili çalışmalarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.”

Makal’ın konuşmasının ardından Prof. Dr. Talas’ın hayatından ve eserlerinden kesitlerin sunulduğu bir video gösterildi.

Dr. Alpkan Birelma (Fotoğraflar: Seyfettin Ersöz)

Dr. Alpkan Birelma (Fotoğraflar: Seyfettin Ersöz)

Doktora tezi ödülü Birelma’nın

Prof. Dr. Cahit Talas Sosyal Politika Ödülü’nün doktora tezi alanında bu yılki kazananı Özyeğin Üniversitesi öğretim elemanı Dr. Alpkan Birelma oldu. “In Saerch of the Working Class: Workers’ Subjectivities and Resistance in an İstanbul Neighborhood” çalışmasıyla ödülünü Prof. Dr. Makal’ın elinden alan Birelma, “Ödüle layık görenlere teşekkür ediyorum. Bu süreçte yanımda olan aileme teşekkür ederim. Hayatlarından yola çıkarak yazdığım tezi, Mehmet Ali ve Emin ağabeylerime atfediyorum” dedi.

Tuğba Canbulut

Tuğba Canbulut

Canbulut: “Benim için sürpriz oldu”

“Övgüye Değer” Yüksek Lisans Tezi ödülüne İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi doktora öğrencisi Tuğba Canbulut layık görüldü. “Sosyal Hizmet Uzmanlarının Yoksulluk Algısının Yoksullukla Mücadele Programlarına Etkisi” başlıklı yüksek lisans tezi ile ödülünü Prof. Dr. Ömer Zühtü Altan’ın elinden alan Canbulut, “Ödülü almak benim için sürpriz oldu. Özellikle 10 Ekim gibi travmatik bir günün yıl dönümünde böyle bir haberi almam biraz da olsa travmadan çıkmamı sağladı” diye konuştu.

Gün: “Ödül motivasyon kaynağı”

Serap Gün

Serap Gün

Bir diğer “Övgüye Değer” yüksek lisans tezi ödülüne ise Gazi Üniversitesi’nde Sosyoloji anabilim dalında doktora eğitimini sürdüren Serap Gün layık görüldü. “Etnikleşen Yoksulluk: Çingeneler/Romanlar Örneği” isimli çalışmasıyla ödülünü Prof. Dr. Gülay Toksöz’den alan Gün, “Akademik çalışmalarımın başındayken böyle bir ödül almam benim için motivasyon kaynağı oldu. Bu ödülün asıl sahibi, Kaya Mahallesi sakinleri ve Romanlardır” şeklinde konuştu.

Metin Ebetürk

Metin Ebetürk

Ebetürk:  “Cahit Hocanın ruhu bizimle”

 

Ödül törenine katkı sunan Sosyal İş Sendikası Genel Başkanı Metin Ebetürk, törenin kapanışında yaptığı konuşmada “Cahit Hoca bedenen aramızdan ayrıldı ama ruhu hala bizimle. Jüri üyelerine ve katılanlara emekleri için teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Tören, jüri üyeleri ve Sosyal İş Sendikası İstanbul Şube Başkanı Mahsun Turan’a verilen teşekkür plaketinin ardından son buldu.

Prof. Dr. Cahit Talas Sosyal Politika Ödülü Jüri Üyesi

Prof. Dr. Cahit Talas Sosyal Politika Yarışması Jüri Üyeleri

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/12498
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Cahit Talas Ödülleri sahiplerini buldu

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat