25 Temmuz 2023, Salı - 00:53

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Çankaya Belediyesi, ocak ayı kültür-sanat programını açıkladı

Tarih: 05 Ocak 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 260

Çankaya Belediyesi, ocak ayında ev sahipliği yapacağı kültür-sanat etkinliklerini duyurdu. Ay içinde Gülten Akın anısına panel yapılacak, Uğur Mumcu ve Muammer Aksoy’un öldürüldükleri tarihler arasında Adalet ve Demokrasi Haftası olacak.

Çankaya Belediyesi, yeni yılın ilk ayında ev sahipliği yapacağı kültür-sanat etkinliklerinin programını açıkladı. Ankaralı sanatseverler ocak ayı boyunca tiyatrodan sergilere, film gösteriminden dinletiye pek çok sanat etkinliği izleyebilecek. Ocak ayında Gülten Akın anısına panel, şiir ve müzik dinletisi yapılacak; Uğur Mumcu ve Muammer Aksoy’un öldürüldükleri tarihler arasında Adalet ve Demokrasi Haftası olacak.

Belediyenin ilk etkinliği, pazar günü 14.00-17.00 arasında, Çağdaş Sanatlar Merkezi’nin Yaşar Kemal Konferans Salonu’nda yapıldı. Etkinlikte Musa Göçmen, çocuklar için yeniden düzenlediği klasik müzik eserlerini çocuklar ve ailelerine sahneledi.

Gülten Akın, Uğur Mumcu, Muammer Aksoy anısına etkinlikler yapılacak

Ayın 23’ünde, 2015’in 4 Kasımında hayatını kaybeden Gülten Akın anısına panel, şiir ve müzik dinletisi olacak. Akın’ın doğum günü de olan 23 Ocak’ta, ÇSM’nin Yaşar Kemal Konferans Salonu’nda yapılacak panele Metin Celal, Haydar Ergülen, Ömer Erdem, Mehmet Can Doğan, Şükrü Erbaş, Deniz Tanrıverdi, Metin Karausta katılacak.

Uğur Mumcu’nun öldürüldüğü 24 Ocak ile Muammer Aksoy’un öldürüldüğü 31 Ocak tarihleri arasında, Adalet ve Demokrasi Haftası kapsamında akademisyenlerin, gazetecilerin, sanatçıların katılacağı pek çok etkinlik düzenlenecek. Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı önderliğinde ve 50’den fazla sivil toplum örgütünün katkısıyla düzenlenecek etkinliklerin bu yılki ana başlığı “Uğur’suz Yıllar” olarak belirlendi.

Çankaya Belediyesi’nin Ocak 2016 kültür-sanat rehberine www.cankaya.bel.tr adresinden ulaşılabilir. Adalet ve Demokrasi Haftası etkinliklerinin programı ise ileriki günlerde www.umag.org.tr adresinden duyurulacak.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/9755
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Çankaya Belediyesi, ocak ayı kültür-sanat programını açıkladı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cermodern’de yarın Dövüş Kulübü günü

Mehmet Sindel ve Kemal Akçay'la Dövüş Kulübü film okuması yarın saat 13:00'te başlıyor.

Kapat