15 Temmuz 2023, Cumartesi - 15:16

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Çankaya Belediyesi öğrencilere ücretsiz yemek hizmetini farklı bölgelerde genişletmeye hazırlanıyor… Başkan Yardımcısı Çetin: Günde bin öğrenci yemek yiyor, en kısa sürede 3-4 binlere çıkaracağız

Tarih: 08 Aralık 2021

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 190

Kızılay’daki Belediye Binası’nın yemekhanesinde verilen hizmet, 100. Yıl’daki Çankaya Evi’ne de taşınacak. Görünüm’e konuşan Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Anıl Çetin, “Şuan yaklaşık günde bin arkadaşımıza akşam hizmet ediyoruz, Bu sayıyı en kısa sürede 3 binlere, 4 binlere çıkartacağız” dedi.

Çankaya Belediyesi, büyüyen ekonomik zorluklara karşı Ankara’da öğrenim gören üniversite öğrencilerine ücretsiz akşam yemeği hizmeti başlattı.

Kızılay’daki Belediye Binası 25 Kasım’dan bu yana hafta içi her gün 18.00 ile 19.00 arasında, yüzlerce öğrenciyi ağırlıyor. Öğrencilerin yemek hizmetinden yararlanabilmek öğrenci kimliklerinin yanlarında olması yeterli oluyor.

Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Anıl Çetin, yemek salonunda öğrencilerle birlikte yemek yerken sorularımızı yanıtladı. Başkan Yardımcısı Çetin, bu projenin Doğan Taşdelen döneminde başlatıldığını belirterek Ankara’daki üniversite öğrencilerinin tamamına ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Günde yaklaşık bin öğrencinin Belediye’nin yemek hizmetinden yararlandığını kaydeden Çetin, hizmetin üniversiteler açık olduğu sürece bu hizmeti sürdüreceklerini dile getirdi. Çetin, daha fazla üniversite öğrencisinin ücretsiz yemeğe ulaşmasını sağlamak istediklerini şu sözlerle ifade etti:

“Belediyemiz her zaman herkese açık ama bir şekilde üniversite öğrencilerine daha fazla açık olması gerektiğini düşündük ve bu projeyi hemen başlattık. Bu projeyi üniversiteler açık olduğu sürece devam ettireceğiz, önümüzdeki yıl da devam edecek. Hatta bunların sayısını da arttıracağız. İkinci nokta olarak 100. Yıl Çankaya Evimizdeki salonu kullanıma açacağız. Şu an yaklaşık günde bin arkadaşımıza akşam hizmet ediyoruz. Bu sayıyı en kısa sürede 3 binlere, 4 binlere çıkartacağız.”

Çetin, muhabirlerimizin sorularını yemekhanede yanıtladı.

“Asıl geri dönüş dayanışma”

Anıl Çetin’e bu projeyle ilgili öğrenci ve ailelerden ne tür geri dönüşler aldıklarını da sorduk. Başta öğrencilerden çok önemli ve mutluluk verici tepkiler aldıklarını söyleyen Çetin, pek çok vatandaşın da kendilerine bu hizmete destek vermek üzere ulaştıklarını belirtti. Çetin, ailelerden gelen tepkilere ilişkin de “Birçok arkadaşımızın ailesi şehir dışında ve veliler çocuklarının nerede yemek yediğini, aç kalıp kalmadığını merak ediyordu. Biz bu projeye başladıktan sonra bu anlamda herkesten dua almaya başladık.” diye konuştu. Çetin, asıl geri dönüşün de ülkenin içinde bulunduğu zor şartlarda dayanışma mesajının uygulamada gösterilmiş olmasıyla elde ettiklerini kaydetti.

Öğrenciler yemeklerden de hizmetten de memnun

Belediye’nin yemekhanesinde yemek yiyen öğrencilere de yemekleri ve hizmete ilişkin görüşlerini sorduk. Ankara’daki hemen tüm üniversitelerde öğrenim gören öğrencilerin geneli ilk kez yedikleri yemeklerden oldukça memnun kaldıklarını belirtti. Üniversite yemekhanelerindeki yemeklerin kalitesiyle ilgili şikayetler dikkat çekerken lokantalardaki fiyatların yüksekliği de öğrencilerin vurguladığı bir diğer nokta oldu. 

Yemek yediği sırada sorularımızı yanıtlayan öğrencilerden Sıla Öney, “Kızılay’da bu saatlerde bulunmamıştık. Buradayken gelip deneyelim istedik. Gayet memnun kaldık.” diyor. Ankara Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm öğrencisi Büşra Salar ise “Kızılay merkeze yakın ve ücretsiz olduğu için yiyorum” diyor. Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde öğrenci olan Feyza Şahin, akşam yemeği için neden burayı tercih ettiğini şöyle açıklıyor: “Ücretsiz olması. Bugün tekrar gelmemin nedeni de yemeklerin lezzetli olması. Kötü olsaydı bir daha gelmezdim.” Öğrenci evinde kaldığını söyleyen Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Mustafa Koç da hizmetin öğrencilere sağladığı bir başka faydadan bahsediyor: “Öğrenci evinde kalıyorum. Hem masraftan kurtulmak için hem de zamandan kazanmak için geliyorum. Evde yemek yapmak, yemek, bulaşıkları toplamak iki saat sürüyor. O yüzden burayı tercih ediyorum.” Bir başka öğrenci Cengizhan Köse de buradaki yemeklerle üniversitede çıkanları kıyaslıyor: “Karşılaştırılamayacak kadar güzel. Okulda yemek yemeye korkuyorum artık çünkü okul yemekhanesi hakkında çok kötü yorumlar yapılıyor.”

Görünüm muhabirlerinin gözlemleri

Çankaya Belediyesi’nin yemeklerini biz de denedik. Yemekler genel olarak gayet lezzetli ve porsiyonları oldukça yeterli. Örneğin makarnanın sosu, çorbanın kreması gayet hissedilebilir düzeydeydi. Üniversite yemekhanesindeki porsiyonlara göre oldukça fazla. KYK yurtlarında çıkan yemeklerle karşılaştırıldığındaysa gerek lezzet gerek porsiyon miktarı bakımından fark daha da görünür oluyor. Hijyen koşullarına uyulan yemekhanede çalışanlar da pandemi kurallarına dikkat ediyor. Kapıda güvenlik görevlilerinin bulunması ve HES kodu sormaları güven veriyor. Yemek salonunu tıka basa doldurmak yerine kapasiteye göre öğrenci alınıyor. Dışarıda 20-30 TL’ye yenilebilecek yemekler gününe göre üç, dört çeşit olarak servis ediliyor. Yemeğin, dağıtım saatinin sonuna doğru bile sıcak olması dikkat çeken diğer bir unsur. Ücretsiz olması tercih edilmesi için yeterliyken yemeklerin doyurucu ve lezzetli olması bazı öğrencilerin “kendimizi değerli hissettik” gibi yorumlar yapmasına neden olduğu görülüyor.

30 Kasım günü yemekte bulgur pilavı, tavuk baget ve kayısı hoşafı vardı. Yemeklerde su ve ekmek de veriliyor.

 

Mercimek çorbası, arpa şehriye pilavı ve ayrandan oluşan 1 Aralık menüsü.

 

2 Aralık menüsü: Yoğurt çorbası, makarna, kıymalı ıspanak ve meyve suyu.

Fotoğraflar: Merve İşen, Asya Tekyaşar, Yüsra Batıhan

Çorba dağıtım noktaları da artacak

Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Anıl Çetin, bir süredir sabahları 07.00 ile 09.00 arasında devam eden ücretsiz çorba dağıtım hizmetinin genişletileceği bilgisini de verdi. Şimdilik 4-5 yerde yürütülen ücretsiz çorba dağıtımının pandemi döneminde bir süre duraklatıldığını hatırlatan Çetin, yeniden başlayan çorba dağıtımının iki katına çıkarılmasını amaçladıklarını dile getirdi.

Fotoğraf: Çankaya Belediyesi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/30812
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Çankaya Belediyesi öğrencilere ücretsiz yemek hizmetini farklı bölgelerde genişletmeye hazırlanıyor… Başkan Yardımcısı Çetin: Günde bin öğrenci yemek yiyor, en kısa sürede 3-4 binlere çıkaracağız

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat