24 Temmuz 2023, Pazartesi - 20:10

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Çankaya Belediyesi’nde işçilerin işgali, kazanım getirdi

Tarih: 24 Şubat 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 236

Sendikalı oldukları gerekçesiyle işlerine son verilen arkadaşlarının işlerine geri dönmesi için Çankaya Belediyesini işgal eden DİSK/Nakliyat-İş üyesi işçilerin eylemi kazanımla sonuçlandı.

_DSC0052

Fotoğraf: Alp Eren Kaya

Belediyede taşeron firma olarak görev yapan Norm Altaş’a bağlı 650 işçinin DİSK’e bağlı Nakliyat-İş Sendikasına üye olmasının ardından 4 işçinin sendikalı oldukları gerekçesiyle işlerine son verilmişti. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ile görüşme taleplerine cevap verilmediğini ifade eden işçiler, dün belediye binasını işgal etti. 6 gün önce sendikalı oldukları için işlerine son verilen 4 arkadaşlarının işlerine geri dönmesi talebiyle haklarını arayan işçiler, belediye binası önünde açıklama yaptı. Yıllardır taşeron şirketlerin altında zor şartlarda çalıştıklarını söyleyen işçiler, sendikadan istifa etmeleri için kendilerine baskı yapıldığını ifade etti. İstifayı kabul etmeyen işçilerin de tazminatsız olarak işlerine son verildiğini belirttiler.

_DSC0072

Fotoğraf: Alp Eren Kaya

Bir grup işçi dışarıda açıklama yaparken belediye binası içindeki işçiler de oturma eylemi başlattı. Slogan atarak arkadaşlarına destek veren işçilere aileleri de destek oldu. Nakliyat İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu ve işçilerden oluşan heyet Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ile görüştü. Görüşmede arkadaşlarının işlerine geri dönmesi sözü alan işçiler, çarşamba günü belediye yöneticileriyle yeniden bir araya gelme kararı alıp, belediyeden ayrıldı.

_DSC0154

Ali Rıza Küçükosmanoğlu (Fotoğraf: Alp Eren Kaya)

_DSC0107

Fotoğraf: Alp Eren Kaya

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/5867
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Çankaya Belediyesi’nde işçilerin işgali, kazanım getirdi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cermodern’de yarın Dövüş Kulübü günü

Mehmet Sindel ve Kemal Akçay'la Dövüş Kulübü film okuması yarın saat 13:00'te başlıyor.

Kapat