1 Ağustos 2023, Salı - 21:50

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Çankaya Belediyesi’nden çevreye katkı

Tarih: 11 Temmuz 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 75

Çankaya Belediyesi tarafından yürütülen çevreci politikalar sonuç vermeye başladı. Belediye, 2016 yılının ilk altı ayında yürüttüğü proje ve faaliyetler sonucunda, 13 bin 73 ton atığı geri dönüşüme kazandırdı.

Yaşanılabilir bir kent ve çevre bilincini yaratmak isteyen Çankaya Belediyesi’nin uyguladığı çevreci politikalar sonuç vermeye başlıyor.

Bu kapsamda 2016 yılının ilk ayında yaptığı çalışmaları, bir rapor halinde sunana Belediye, ambalaj atıkları, atık pil, bitkisel atık yağ ve atık elektrikli ve elektronik eşyalar ile ilgili gelen talep ve şikâyetlere kısa sürede çözüm buldu.

İlk altı ayda, geri dönüştürülebilir atıkları yeniden değerlendirerek ekonomiye kazandırmaya odaklanan çalışmalar kapsamında yılın ilk 6 ayında 738 mekâna atık kâğıt kutusu dağıtan belediye, 15 site ve kuruma geri dönüşüm konteyneriyle kumbara temin eden ve ilçe genelinde 4 bin 460 geri dönüşüm poşeti dağıttı. Çankaya Belediyesi, yılın ilk yarısında ilçe genelinde 13 bin 73 ton ambalaj atığı geri dönüşüme kazandırdı. Dünya Çevre Günü Etkinlikleri_Kuğulupark_Zakkum Konseri (189)

İlkokula da üniversiteye de  destek

Sadece çevreyi korumaya yönelik faaliyetlerde bulunmayan belediye ekipleri, eğitim, bilgilendirme ve bilinç yükseltme çalışmalarında da projeler yürüttü. Çankaya Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Ahlatlıbel ve Kuğulupark’ta iki ayrı etkinlik düzenlerken, Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Topluluğu ile başlattığı Dünya Çevre Hareketi etkinliğinin yanı sıra Atılım Üniversitesi öğrencilerinin lisans araştırma projesine de aktif destek verdi.

İlköğretim düzeyindeki çocuklar için özel bir eğitim seti de hazırlayan Belediye, “Çanki İle Çevre”, “Çanki ile Geri Dönüşüm” ve “Çanki ile İklim Değişikliği” adlı üç kitaplık bir seri hazırladı ve okullarda dağıttı.

Yarışma sayesinde geri dönüşüm

Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ile yürütülen kampanya sayesinde Çankaya Belediyesi, ilçe genelindeki okullarda pil toplama yarışması düzenledi. Düzenlenen yarışma sayesinde binlerce kilogram atık pil, doğaya zarar vermeden geri dönüştürülmek üzere toplandı.

Ayrıca Çankaya belediyesi, diğer yerel yönetimlerle yapılan işbirliği çalışmaları uyarınca Tarsus Belediyesi personeline atık elektrikli ve elektronik eşyalarla ilgili olarak bilgi verdi ve deneyim paylaşımında bulundu.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/11849
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Çankaya Belediyesi’nden çevreye katkı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat