26 Temmuz 2023, Çarşamba - 09:38

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Çankaya Kitap Buluşması 2’nci kez kapılarını açtı

Tarih: 14 Aralık 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 58

Çankaya Belediyesi ve Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf’ın (TAKSAV) birlikte düzenlediği “2’nci Çankaya Kitap Buluşması” açıldı.

Çankaya Kitap Buluşması Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde dün 2’nci kez başladı. Açılışa CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan ve TAKSAV Başkanı Selçuk Candansayar da katıldı.

Açılış konuşmasını yapan TAKSAV Başkanı Selçuk Candansayar, kitabı mümkün olduğu kadar satılık bir meta olmaktan çıkarmak için kitap buluşmaları yaptıklarını belirtti. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de, Çankaya olarak sanata ve kültüre çok önem verdiklerinin altını çizerek şunları söyledi: “Ankara’nın yıllar boyu kültür ve sanat anlamıyla yozlaştırdığı, çölleştirdiği bir ortamda o boşluğu, hepinizin de şahitlik ettiğiniz gibi Çankaya Belediyesi doldurdu. Yıllar boyu Ankara’da yapılan ne kadar kültürel ve sanatsal etkinlik varsa Çankaya Belediyesinin desteğiyle hayata geçirdi. Şimdi daha aydınlık günlerdeyiz çünkü Ankara Büyükşehir Belediyesi ile birlikte artık Çankaya’nın ve Ankara’nın o yozlaşmasına dur diyebilecek günler, aylar ve yıllar önümüzde.”

Yazarların mektupları sergilenecek

Bu sene yazar Latife Tekin’in onur konuğu olduğu fuarda, 100’den fazla yazar, 32 oturum, 50 yayınevi, imza günleri, söyleşiler ve paneller yer alacak. 22 Aralık’a kadar sürecek fuarda, Cemal Süreya, Turgut Uyar, Hasan Hüseyin Korkmazgil, İlhan Berk gibi isimlerin birbirlerine yazdıkları mektupların orijinalleri de sergilenecek.

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/26493
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Çankaya Kitap Buluşması 2’nci kez kapılarını açtı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yangınla mücadele bütçesi azaltıldı, ihaleler iptal

Geçtiğimiz sene orman yangınlarıyla mücadele için 12 milyar 384 milyon TL harcanmasına karşın 2023 yılı bütçesi 10 milyar 224 milyon TL’de kaldı. Prof. Dr. Erdoğan Atmış, gazetemize verdiği demeçte "Yanlış adımlar Türkiye'yi ormansızlaştırıyor" dedi.

Kapat