16 Temmuz 2023, Pazar - 18:01

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Çarşamba Söyleşilerinde “Verimli Kalkınma” konuşuldu

Tarih: 01 Mart 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 82

Mülkiyeliler Birliğinin geleneksel olarak düzenlediği Çarşamba Söyleşilerinde bu hafta kalkınma konuşuldu. Söyleşiye Dr. Halit Suiçmez, konuk olarak katıldı.

 

Mülkiyeliler Birliğinin geleneksel olarak düzenlediği Çarşamba Söyleşilerinde bu hafta “Verimli Kalkınma” konuşuldu. Dün saat 18.30’da başlayan toplantıda Dr. Halit Suiçmez, Türkiye’deki büyüme, verimlilik ve toplumsal kalkınma hakkında bir sunum yaptı.

Suiçmez konuşmasına kalkınma, büyüme, verimlilik gibi kavramları açıklayarak başladı. Şehirleşme, kültür gibi alanların gelişiminin önemine değinen Suiçmez, Türkiye’nin kendini bu alanlarda yeterince geliştiremediğini vurguladı. Ülkenin çalışma hayatını da sayısal verilerlerden yola çıkarak yorumlayan Suiçmez, “Ülkede ekonominin adın artık rant ekonomisi oldu” dedi.

“Sağlıktan sonra toplum için en önemli şey üretkenlik“

Bireysel ve bölgesel potansiyelleri keşfetmenin önemini vurgulayan Suiçmez, “Sağlıktan sonra toplum için en önemli şey üretkenlik “ dedi. Dünya Ekonomi Formu’nun yayımladığı 2017-2018 Küresel Rekabetçilik Raporunu katılımcılarla paylaşan Suiçmez, on iki bileşenli kapsayıcı kalkınma endeksine göre Türkiye’nin 137 ülke içinde 53’üncü sırada olduğunu söyledi. Suiçmez, konuşmasında OECD ve Bilim ve Sanayi Bakanlığının Raporlarından bahsederek devam etti. Bu raporlardaki verilere göre, teknolojinin sanayide küçük bir paya sahip olduğunu ifade eden Suiçmez, “Ülkemizde son 30 yılda teknolojinin büyümeye etkisi yüzde 5’i geçmiyor” dedi.

Mehmet Özer

“Emek, çalışma hayatının düzenlemesiyle hak ettiği yeri bulur”

Siyasetçilerin ve akademisyenlerin asli görevlerinin çalışma hayatını düzenlemek olduğunu söyleyen Suiçmez, “Emek, ancak çalışma hayatının düzenlemesiyle hak ettiği yeri bulur” dedi. Suiçmez, eğitim sisteminde öğrenciler için verimli bir hayatı sağlayacak düzenlemelerin önemini vurguladı ve eğitim ile teknolojik gelişmeye ayrılan kaynakların arttırılması gerektiğini belirterek konuşmasını sonlandırdı.

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/17374
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Çarşamba Söyleşilerinde “Verimli Kalkınma” konuşuldu

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat