1 Ağustos 2023, Salı - 21:46

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Cebeci +1’in farkında

Tarih: 24 Mart 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 131

Cebeci Kampüsü’nde Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında Hukuk Fakültesi Öğretim Elemanları ve Down sendromlu bireyler arasında basketbol ve futbol maçı yapıldı.

Cebeci Kampüsü’nde düzenlenen 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’nde kampüse renkli çoraplar asılarak başlayan etkinlik, düzenlenen iki karşılaşma ile devam etti. Hukuk Fakültesi öğretim elemanları ve Down sendromlu bireylerden karma şekilde oluşturulan takımlar, 23 Mart Çarşamba günü 13.00’te Cebeci Spor Salonu’nda sırasıyla basketbol ve futbol maçı yaptı. Türkiye Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV)’ndan gelen engelli bireyler sahaya üzerlerinde ZİÇEV yazan formalarla çıktı. Kapı girişinde dağıtılan çoraplar ve koltuklara bırakılan mukavvalarla seyirciler renkli görüntüler oluşturdu.

Fotoğraf: Hakan Soner Şener

Fotoğraf: Esra Tokat

Maçlardan önce yapılan tezahüratlar ve davul çalınmasıyla maçlara ritim katılırken, basketbol maçı öncesi “12 Dev Adam” şarkısı söylendi. Maçların en öne çıkan tezahüratı “Gerçek dostlar kromozom saymaz” oldu, “Onlar da aynı bizim gibiler, +1 farkla melekler”, “ZİÇEV gol gol gol” ve “ZİÇEV’im benim biricik sevgilim, söyle senden başka kimim var benim” tezahüratları da hep bir ağızdan söylendi.

Hem basketbol, hem de futbol maçında iki grup birbirine üstünlük sağlayamazken, basketbol maçı 3-3, futbol 10-10 skorla sonuçlandı.

Etkinlikte, Hukuk Fakültesi öğretim elemanlarından Prof. Dr. Hüseyin Altaş, Prof. Dr. İsmail Kırca, Doç. Dr. İsmail Demir, Arş. Gör. Dr. Sami Aksoy,  Arş. Gör. Fahri Gökçen Taner, Arş. Gör. Harun Keskin, Arş. Gör. Sinan Olcay ve Koray Altun yer aldı. Maçların ardından öğretim elemanları ve Down Sendromlu bireylere katılım belgesi verildi.

Fotoğraf: Hakan Soner Şener

Fotoğraf: Hakan Soner Şener

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/10551
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Cebeci +1’in farkında

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat