23 Temmuz 2023, Pazar - 12:33

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Cebeci Kampüsü Berkin Elvan için boykottaydı

Tarih: 11 Mart 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 215

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü öğrencileri, Berkin Elvan’ın ölüm yıldönümünde dersleri boykot etti.

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü öğrencileri, Gezi Direnişi sırasında polisin attığı gaz fişeği ile yaşamını yitiren Berkin Elvan’ı anmak için bugün dersleri boykot etti. İletişim Fakültesi önünde toplanan kitle, Eğitim ve Siyasal Bilgiler Fakültelerini dolaşarak, kampüsteki öğrencileri 12.00’da Hukuk Fakültesinde kuracakları Adalet Kürsüsünde konuşmaya davet etti.

Fotoğraf: Elif Soysal

Fotoğraf: Elif Soysal

Öğrenciler adına yapılan açıklamada “Bugün Berkin yaşasaydı 17 yaşında liseli bir genç olacaktı, yaşatmadılar. Berkin’in giremediği derslere biz de girmiyoruz. Katiller, Berkin’in katledilmesinin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen bulunamadı, dosyaları kayıp. Adalet sarayları, Haziran ayaklanmasına katılanları yargılarken çocuk katillerine gözlerini kapatıyor. Gezi’den bugüne nice Berkinler girdi toprağın altına. Nihatlar, Ceylanlar ve Uğurlar… Boykottayız çünkü adalet henüz gelmedi” ifadeleri yer aldı.

Bir öğrenci, Gülsüm ve Sami Elvan’ın oğullarının mezarının üzerine yazdığı metni okudu. Sırayla söz alan öğrenciler Berkin’i ve polis şiddetiyle öldürülen tüm çocukları unutmayacaklarını belirterek ”Adalet halkın ekmeğidir, ekmeğimizi beraber pişirelim” sözleriyle etkinliğe son verdiler.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/6122
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Cebeci Kampüsü Berkin Elvan için boykottaydı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat