22 Temmuz 2023, Cumartesi - 11:39

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Cebeci Kampüsünde de “Minik Hayaller Gerçekleşiyor”

Tarih: 09 Nisan 2014

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 298

Diyarbakır’da başlayan yardım kampanyası Cebeci’ye uzandı. Diyarbakır Vali Aydın Fen Lisesi öğrencilerinin Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencileri için başlattığı yardım kampanyası, 1907 Üniversiteli Fenerbahçeliler Birliği’nin (1907 ÜNİFEB) de desteğiyle büyüyor.

090414-unifeb-lowDiyarbakır’da başlayan yardım kampanyası Cebeci’ye uzandı. Diyarbakır Vali Aydın Fen Lisesi öğrencilerinin Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencileri için başlattığı yardım kampanyası, 1907 Üniversiteli Fenerbahçeliler Birliği’nin (1907 ÜNİFEB) de desteğiyle büyüyor. Fenerbahçeli üniversite öğrencileri, Türkiye genelinde kampüslerde açtıkları stantlarla Diyarbakırlı ilköğretim öğrencilerinin ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyor. “Minik Hayaller Gerçekleşiyor” ismiyle başlatılan kampanya için Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsünde de stant açılacak. Stant, 14-15 Nisan günlerinde iki gün boyunca Diyarbakır’a gönderilecek yardımları toplayacak.

090414-mektupKampanyanın başlaması, ilkokul öğrencilerinin yazdığı mektuplara dayanıyor. Vali Aydın Fen Lisesi öğrencileri, “Uzaktaki bir ağabeyiniz ya da ablanıza yazıyormuş gibi” diyerek kardeş okulları olan Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencilerinden bir mektup yazmalarını istedi. İstediklerini yazan ilköğretim öğrencilerinin mektuplarını sosyal medyada da paylaşan lise öğrencilerinin bu çabası, yurt çapında bir kampanyaya dönüştü. 1907 ÜNİFEB’li öğrenciler de kampanyaya destek vererek, ihtiyaç listesi yayınladı ve üniversite kampüslerinde stant açarak destek toplama kararı aldı. 1907 ÜNİFEB yaptığı açıklamada “Tribün grubu olmanın ötesinde, üniversiteli bireyler olarak çevremizdeki adaletsizliklere ve eşitsizliklere karşı bir duruş sergilemeyi, elimizden geldiğince bu eşitsizlikleri ortadan kaldırma gayesiyle çalışmalar yapmayı kendimize misyon edindik” ifadelerine yer verdi. 1907 ÜNİFEB, önümüzdeki günlerde Türkiye çapında bulunduğu 60 üniversitede yardım standı açacak.

090414-ihtiyac

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/3658
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Cebeci Kampüsünde de “Minik Hayaller Gerçekleşiyor”

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat