4 Mayıs 2024, Cumartesi - 15:58

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Cebeci Kampüsünde yeni heykel

Tarih: 15 Ekim 2014

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 487

Cebeci Kampüsünde bulunan heykellere bir yenisi daha eklendi.

Heykel, Eğitim Bilimleri Fakültesi (EBF) bünyesinde bulunan Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇOGEM) tarafından yaptırıldı. Eylül ayının son haftasında yerleştirilen heykel, Milli Piyango Kız Öğrenci Yurdu ve İLEF arasında bulunan bahçede, havuz başında yer alıyor.

ÇOGEM_Heykel_1

Fotoğraf: Alp Eren Kaya

Heykel hakkında bilgi aldığımız EBF Araştırma Görevlisi Özlem Soysal, ÇOGEM’i daha görünür kılmak için bu heykelin yapıldığını ifade etti. Soysal, Çocuk edebiyatı üzerine ne düşündüklerini aktarmak adına heykelin tasarlandığını ve “Okumak özgürlüktür” düşüncesini heykel aracılığıyla yansıtmak istediklerini dile getirdi. Heykelin Cebeci Kampüsünde yer almasının nedenini ise Soysal, ÇOGEM’in Cebecide bulunması ve aynı zamanda birçok öğrencinin geçiş noktası olması olarak belirtti.

Fotoğraf: Alp Eren Kaya

Fotoğraf: Alp Eren Kaya

Ankara’nın ve Ankara Üniversitesinin simgesi olan Hitit Güneş Kursu temalı bu heykel, Şahin Ceylan tarafından yapıldı. Ceylan, EBF’de hala doktorasını sürdürürken aynı zamanda resim öğretmenliği de yapıyor. Ceylan’ın yine kampüs içinde bulunan bir başka eseri de EBF arkasında yer alıyor.

Şahin Ceylan'ın kampüsdeki diğer heykeli (Fotoğraf: Alp Eren Kaya)

Şahin Ceylan’ın kampüsdeki diğer heykeli (Fotoğraf: Alp Eren Kaya)

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/4332
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Cebeci Kampüsünde yeni heykel

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar Konferansı, çalıştaylarla tamamlandı

Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği “Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar” Konferansı’nın ikinci gününde gazetecilerin, akademisyenlerin ve hukukçuların katıldığı çalıştaylar yapıldı.

Kapat