1 Ağustos 2023, Salı - 21:39

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Cebeci’de barış haftası başladı

Tarih: 29 Eylül 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 210

Eğitim-Sen 5 Nolu Şube’nin düzenlediği “Cebeci Kampüsü Barışa Açılıyor” adlı etkinlik bugün başladı. Etkinliğin ilk oturumu saat 10.30’da SBF Konferans Salonunda yapıldı.

Eğitim-Sen Ankara 5 Nolu Şube’nin Cebeci Kampüsünde düzenlediği etkinlikte kampüs “barışa açıldı”. Dört gün sürecek etkinlikte, Cebeci Kampüsü’nde akademisyenler ve yazarlar görüşlerini paylaşacak, söyleşi ve film gösterimleri gibi etkinlikler yapılacak.

Cebeci Kampüsü’ndeki etkinliğin ilk günü, saat 10.30’da SBF Konferans Salonunda başladı. Prof. Dr. Alev Özkazanç’ın açılış konuşmasını yaptığı oturumda, savaş politikalarına karşı barışın gerekliliği konuşuldu. Özkazanç’ın ardından Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) eski yargıcı ve CHP eski milletvekili Rıza Türmen “Barış içinde yaşama hakkı”na ilişkin görüşlerini aktardı.

DSC_0057

Fotoğraf: Hakan Soner Şener

Özkazanç: “Dersler yapılıyorsa da yapılmamalıydı”

Barışın değersizleştirilmesinden söz eden Özkazanç, “Barış sözleri hep naif, feminen, kırılgan ve zayıf görülmüştür. Bu ataerkil siyaset dünyasında barışın değeri sorgulanmış ve değersizleştirilmiştir” dedi. Kampüste barış konuşulurken, Eğitim-Sen olarak derslerin olağan akışını kesmek istediklerini söyleyen Özkazanç, “Herkes bu konuyu konuşsun, dersler yapılıyorsa da etkinliğe taşınmalıydı, taleplerimizi söylemeliydik” diye konuştu. Barış hakkında konuşulacak çok şey olduğunu vurgulayan Özkazanç, konuşulanların, konuşulması gerekenlerin yanında çok az kaldığını dile getirdi.

Türmen: “En ufak barış umudunda silahlar susuyor”

Sözlerine “Barıştan söz ediyoruz çünkü savaş içindeyiz” diyerek başlayan AİHM eski yargıcı Dr. Rıza Türmen, barışın ancak namlular sustuğunda geleceğini söyledi. Devletin savaş söylemini çok sevdiğini ve bu yüzden barış söyleminin çok zayıf kaldığını vurgulayan Türmen, “Karşı tarafın hepsini öldürmekle savaş sona ermez” dedi. Türmen sözlerine “Hukuk devletinin ortadan kalktığı Türkiye’de yaşıyoruz. Demokrasi olmayan bir rejime karşı bir protesto, bir direnme gerekir. Direnme ise tek başına yeterli değildir, çoğulculuk ve katılımcılığın olması gerekir. Bunun da nasıl olduğunu Gezi Direnişi sırasında gördük” diyerek devam etti. Kandil’i bombalamakla hiçbir yere varılmayacağını belirten Türmen, en ufak barış umudunda silahların susacağını vurguladı.

Etkinliğin ilk oturumu soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/8027
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Cebeci’de barış haftası başladı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat