8 Mayıs 2024, Çarşamba - 23:53

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Cebeci’de Down Sendromu Farkındalık Günü

Tarih: 22 Mart 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 187

Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü etkinlikleri kapsamında Cebeci Kampüsü, renkli çoraplarla süslendi.

Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Down Sendromu Günü olarak kabul edilen 21 Mart’ta önemli etkinliklere imza atıldı. Bunlardan bir tanesi de Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde düzenlendi. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilerinin 2012 yılında oluşturduğu Taşın Altındaki Eller Topluluğu, down sendromu hakkında toplumsal duyarlılık kazandırmak amacıyla, Cebeci Yerleşkesi’nin çeşitli yerlerine farklı renkte çoraplar astı.

dıs1

Fotoğraf: Seyfettin Ersöz

Renkli çoraplarını kap da gel

Eğitim, İletişim ve Hukuk Fakültesi’nin önünde yer alan rengârenk çoraplarla, down sendromlu bireylerin ayrımcılık ve ön yargıya maruz kalmasını önlemek, erken ve sürekli eğitimin önemine dikkat çekmeyi amaçlıyor. Topluluk ayrıca yarın 13.00’te Cebeci Spor Salonu’nda down sendromu farkındalığını hatırlatmak için futbol ve basketbol maçı organize ediyor. Down sendromu bireyler ile Hukuk Fakültesi hocalarının karşılaşacağı maç öncesi topluluk üyeleri çağrıda bulundu. Renkli çoraplarını kap da gel sloganıyla, yapılan duyuruda “Ankara Hukuk hocalarıyla down sendromlu arkadaşlarımızın futbol ve basketboldaki hünerlerini görmek isteyen ve renkli çoraplarını ellerine giyip tribünde onlar için tezahürat yapmak isteyen kromozom saymayan gerçek dostları bekliyoruz” denildi. Seyirciler, ellerine giymek için kullanacağı renkli çorapları, maç öncesi spor salonu girişinde açılan stanttan alabilecek.ıc

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde de, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimler Fakültesi Arş. Gör. Berivan Ekinci, çocuk yaşta yapılan evliliklere dikkat çekmek için topladığı kırmızı çocuk ayakkabılarını Cebeci Kampüsü’nün çeşitli yerlerine asmıştı.

Taşın Altındaki Eller

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde eğitim gören bir grup öğrenci tarafından 2012 yılında kurulan “Taşın Altındaki Eller” topluluğu yapmış olduğu sosyal sorumluluk projeleriyle biliniyor. Topluluk, sevgi evleri, huzur evleri, görme engelliler, zihinsel engelliler, down sendromlular, LÖSEV, köy okullarına yardım projesi gibi 13 farklı sosyal sorumluluk projesi yürütüyor.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/10519
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Cebeci’de Down Sendromu Farkındalık Günü

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İneksiz İnek Bayramı sona erdi

Mektebi Mülkiye’nin geleneksel İnek Bayramı bugün tamamlandı. Bayramda öğrencilerin yürüttüğü inek ve gelenekselleşmiş imam duası yoktu.

Kapat