26 Temmuz 2023, Çarşamba - 15:22

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Cebeci’de “Las Tesis” gözaltısı

Tarih: 25 Aralık 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 150

Kadına yönelik şiddete ve tecavüzlere dikkat çekmek üzere Şili’de başlayan ve bütün dünyaya yayılan “Las Tesis” dansı bugün Cebesi Kampüsü’nde de yapılmak istendi. Protestolu dans gösterisi, yapılamadan kampüse giren polisin 8 kişiyi gözaltına almasıyla sonuçlandı. Gözaltına alınanlar, sağlık kontrolünün ardından serbest bırakıldı.

Bugün Cebeci Kampüsü’nde “Las Tesis” dansı yapmak isteyen kadınları polis engelledi. Kampüse giren Çevik Kuvvet Polisleri 5’i kadın 8 kişiyi gözaltına aldı. Bir hafta öncesinden duyurulan ve bugün saat 13.00’te başlayan Las Tesis dansı, henüz ilk dakikalarında polisin müdahalesiyle karşılaştı. Dans etmek isteyen kadınlardan 5’i ile kadınlara destek veren 3 kişi gözaltına alındı.

Şili’de başlayan ve kısa sürede dünyanın neredeyse her yerine yayılan “Las Tesis” dansı çeşitli illerin yanı sıra geçtiğimiz hafta Meclis’te de yapılmış ve ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Türkiye’de polise, hakime, devlete, başkana tecavüzcü ve öldüren diyemezsiniz” ifadeleriyle tüm Anayasal haklarını kullanacağını söylemişti.

Dün de TGB, Cebeci Kampüsü önünde “Kiminle Dans Ettiğinizin Farkında mısınız?” başlığıyla bir basın açıklamasıyla bugünkü eyleme tepki göstermişti. Bu açıklamaya protesto eden 9 kişi gözaltına alınmış ve gözaltına alınanlar kısa bir süre sonra serbest bırakılmıştı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/26620
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Cebeci’de “Las Tesis” gözaltısı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yangınla mücadele bütçesi azaltıldı, ihaleler iptal

Geçtiğimiz sene orman yangınlarıyla mücadele için 12 milyar 384 milyon TL harcanmasına karşın 2023 yılı bütçesi 10 milyar 224 milyon TL’de kaldı. Prof. Dr. Erdoğan Atmış, gazetemize verdiği demeçte "Yanlış adımlar Türkiye'yi ormansızlaştırıyor" dedi.

Kapat