19 Temmuz 2023, Çarşamba - 10:32

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Cebeci’de turnikeli giriş dönemi

Tarih: 17 Ekim 2017

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 88

Ankara Üniversitesi Cebeci Yerleşkesi girişine, güvenliği sağlamak amacıyla Rektörlük tarafından turnike konuldu. İdari, akademik personel ve öğrencilere verilen yeni kartlar hem okul girişleri hem de yemekhanelerdeki turnikelerde kullanılacak.

Ankara Üniversitesi Cebeci Yerleşkesinde yaz aylarında başlayan inşaat çalışmaları devam ediyor. Yerleşke girişlerine güvenliği sağlamak amacıyla konulan turnikeler 13 Ekim 2017 günü çalışmaya başladı. İdari, akademik personel ve öğrenciler yenilenen kimlik kartlarını turnikelere okutarak yerleşkeye giriş yapıyorlar. Binlerce öğrencisi ve yüzlerce çalışanı olan yerleşkeye girişler iki turnikeden sağlandığı için zaman zaman kapıda kuyruklar oluşuyor. Ayrıca yeni hizmete giren turnikeler sık sık arızalandığı için çoğu zaman kontroller güvenlikler tarafından yapılıyor.

Yemekhanelerde de kart geçecek

Yeni uygulamayla idari, akademik personel ve öğrenci yemekhanelerinde de kart dönemi başlıyor. Yemekhanelerde kartla geçiş uygulamasının başlangıç tarihi için bir takvim belirlendi. Takvime göre Ekim ayının sonuna kadar Ankara Üniversitesinin tüm yerleşkelerinde yemekhaneler kartlı sisteme geçecek. İdari, Akademik personel ve öğrenciler kartlarına para yükledikten sonra, yemekhanedeki turnikelere kartlarını okutup, yemek yiyebilecek.

Turnikeler 2008’de konulup 2011’de kaldırılmıştı

Ankara Üniversitesi Cebeci Yerleşkesine 2008 yılında giriş ve çıkışlarda güvenliği sağlamak amacıyla rektörlük tarafından turnike konulmuş, 2011 yılında yine rektörlüğün aldığı yeni bir kararla kullanımdan kaldırılmıştı. 2011 yılında turnikeleri kaldırırken dönemin Ankara Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Cemal Taluğ, öğrencilerin ve öğretim üyelerinin de turnikelerin yaratmış olduğu kapatıcı etkinin yok edilmesi gerektiğine inandığını dile getirerek, “turnikelerin kaldırılması bu doğrultuda yapılan bir girişimdir’’ demişti.

GRN_93084444

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/15680
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Cebeci’de turnikeli giriş dönemi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat