3 Mayıs 2024, Cuma - 23:16

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Cebeci’de ve DTCF’de tatil yok, grev var

Tarih: 12 Ekim 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 1.771

Ankara Üniversitesi Rektörlüğü dün, Cebeci Kampüsü ile Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nde 12 Ekim Pazartesi günü eğitim ve öğretime bir gün ara verileceğini duyurdu. Cebeci Kampüsü ve DTCF çalışanları ise bugün “Yastayız, öfkeliyiz, isyandayız, grevdeyiz!” diyerek greve başladı.

Ankara Üniversitesi Rektörlüğü dün, Cebeci Kampüsü ile Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nde (DTCF) 12 Ekim Pazartesi günü eğitim ve öğretime bir gün ara verileceğini duyurdu. Cebeci Kampüsü ve DTCF çalışanları ise bugün “Yastayız, öfkeliyiz, isyandayız, grevdeyiz!” diyerek greve başladı. Cebeci Kampüsü’nde öğretim elemanlarıyla öğrenciler de kampüs girişinde oturma eylemi yaptı.

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde öğretim elemanlarıyla öğrenciler, 10 Ekim Cumartesi günü “Savaşa inat, barış hemen şimdi!” sloganıyla düzenlenen Emek, Barış, Demokrasi Mitingi’nde katledilenleri andı. Eğitim Sen Ankara 5 No’lu Şube’nin çağrısıyla, mitingde ilk bombanın patlatıldığı saat olan 10.04’te kampüs girişinde toplanan öğretim elemanları ve öğrenciler, bir saatlik oturma eylemi yaptı.

Cebeci’de ve DTCF’de tatil yok, grev var (Burak Demir) (2)

Fotoğraf: Burak Demir

Ankara Üniversitesi Rektörlüğünün eğitim ve öğretime ara verilmesine ilişkin açıklaması, dün üniversitenin web sitesinde ya da herhangi bir panosunda duyurulmadı. Bugün sabah saatlerinde ise üniversitenin web sitesinde “Üniversitemiz Cebeci ve Sıhhiye Yerleşkelerindeki Siyasal Bilgiler Fakültesi, İletişim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Fakültesi, Hukuk Fakültesi ile Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesinde bugün (12 Ekim 2015) lisans dersleri ertelenmiştir” şeklinde bir açıklama yayımlandı.

Oturma eyleminin ardından, yarın aynı yerde aynı saatte toplanma çağrısı yapıldı.


Eğitim Sen Ankara 5 No’lu Şube’nin dün yaptığı eylem çağrısı:

Yastayız, Öfkeliyiz, İsyandayız, Grevdeyiz!

10 Ekim sabahı savaşa karşı BARIŞın sesi olmak için Türkiye’nin dört bir yanından yoldaşlarımızla bir araya geldik. Zulüm deryasına dönmüş bu cehennem son bulsun derken, savaşsız ve sömürüsüz bir dünya isterken vahşice katledildik.

Barış ancak emekçi halkların dayanışmasıyla, yaşamı çoğaltarak, yaşamla direnişi iç içe geçirerek gelecek; biliyoruz, inancımız tam! İnancımızı değil ama omuz omuza verdiğimiz, aynı yolu yürüdüğümüz yoldaşlarımızı yitirdik…

Yoldaşlarımızın gülüşlerini solduran, onları bizden koparan, içimizde derin yaralar açan bu katliamın faili meçhul değil, katilleri tanıyoruz! Yıllardır sokaklara, sesimize, haklarımıza ve mücadelemize mühür vurmak isteyenler, emekçi halkların yan yana, eşit, özgür bir yaşamı örecek güce sahip olduğunu bilen ve Barış’tan korkanlar bu katliamın asli sorumlusudur!

İradesini Saray’ın saltanatına teslim eden AKP hükümeti ile iktidarının devamı uğruna kan dökmekten, içeride ve dışarıda savaşı körüklemekten, IŞİD barbarlığını desteklemekten çekinmeyen Saray yoldaşlarımızın katilidir!

Bizler yoldaşlarımıza kefaret borcumuzu ödeyeceğiz! Saray’ın korkusunu gerçek kılacağız, bir arada eşit, özgür, sömürüsüz, savaşsız bir yaşam kurmak için, kararlılıkla, inançla Barış’ı savunacağız.

12-13 Ekim’de üniversitelerde yoldaşlarımızın yasını tutacağız, iki günlük grevle iş yerlerimizden başlayarak ilmek ilmek barışı ve eşit bir yaşamı örmek için çalışacağız!

Bütün üyelerimizi yitirdiğimiz yoldaşlarımızın mücadelesine omuz vermeye, grevi güçlü bir şekilde gerçekleştirmeye çağırıyoruz!

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/8405
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Cebeci’de ve DTCF’de tatil yok, grev var

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar Konferansı, çalıştaylarla tamamlandı

Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği “Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar” Konferansı’nın ikinci gününde gazetecilerin, akademisyenlerin ve hukukçuların katıldığı çalıştaylar yapıldı.

Kapat