15 Temmuz 2023, Cumartesi - 10:06

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Cebeci “Murat Amca”sını kaybetti

Tarih: 23 Ağustos 2017

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 299

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nün emektar simitçisi Murat Haydar Selimoğlu 21 Ağustos Pazartesi günü geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti. Cenazesi dün öğle namazından sonra Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin önünde 1988 yılından beri simit satan, üniversiteli gençlerin ‘Simitçi Murat amcası’ olarak bilinen Murat Haydar Selimoğlu, 21 Ağustos Pazartesi günü geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti. Selimoğlu’nun kalp, tansiyon ve şeker hastası olduğu biliniyordu.

1938 yılında Bulgaristan Eskicuma’da dünyaya gelen Selimoğlu, Bulgaristan’da ilkokula kadar okuyabildi ve 1978 yılı Mayıs’ında ailesiyle birlikte Bulgaristan’dan Türkiye’ye göç etti. Türkiye’ye döndüğünde geçim sıkıntısı yaşayan Selimoğlu pek çok farklı iş kolunda çalıştı ve 1988’de Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi önünde simit satmaya başladı. Öğretim elemanı ve öğrencilerle iyi ilişkiler geliştiren Selimoğlu, kısa sürede Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nün tanınan, sevilen ve güvenilen isimlerinden biri haline geldi.

En son 2014 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri tarafından “Simitçi Murat Amca Zirvesi” düzenlenmiş ve bu etkinlikte Murat Haydar Selimoğlu’nun hayatını anlatan “Mütemmim Cüz / Simitçi Murat Amca” belgeseli de gösterilmişti.

Karşıyaka Mezarlığı’na defnedildi

Murat Haydar Selimoğlu’nun cenazesi dün öğle namazından sonra Karşıyaka mezarlığında toprağa verildi.

GÖRÜNÜM, Murat amcayla görüşmüş ve hikayesini kendi ağzından yayımlamıstı:

Murat Haydar Selimoğlu’nun Görünüm arşivindeki haberi

 

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/14840
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Cebeci “Murat Amca”sını kaybetti

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

“Türkiye’de Deprem Gerçeği Seminerleri” başlıyor

Seminerlerin davetli konuşmacısı, ABD Colorado Üniversitesi’ne bağlı Doğal Afetler Araştırma Merkezi’nde görev yapan ve halen Japonya Kyoto Üniversitesi’ne bağlı Afet Önleme Araştırma Enstitüsü’nde konuk araştırmacı olan Prof. Dr. James Goltz.

Kapat