1 Ağustos 2023, Salı - 00:05

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

CerModern’de mitoloji ve kadın konuşulacak

Tarih: 14 Eylül 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 119

CernModern’de “Lilith’ten Khaleesi’ye Mitoloji ve Kadın” başlıklı bir söyleşi düzenleniyor. Söyleşide, antik ve güncel mitolojik kadın kahramanlar ışığında, kadının yerinin toplumda nasıl ikincilliğe evrildiği tartışılacak.

CerModern Sanat Merkezinde CerEdebiyat söyleşileri kapsamında düzenlenen “Mitoloji Sohbetleri” devam ediyor. “Lilith’ten Khaleesi’ye Mitoloji ve Kadın” başlıklı söyleşi, 25 Eylül Pazar günü 14.00’te yapılacak.

Etkinlikte, birçok feminist akımın sembollerinden biri olan Lilith’ten “Game of Thrones” dizisinin karakteri olan Khaleesi’ye kadar antik ve güncel mitolojik kadın kahramanlar ışığında, kadının yerinin toplumda nasıl ikincilliğe evrildiği tartışılacak. Zuhal Yeniçeri Kökdemir ve Doğan Kökdemir’in konuşmacı olacağı söyleşinin moderatörlüğünü Emine Tuğcu yapacak. Etkinliğe girişler ise, ücretsiz.

CerEdebiyat söyleşileri kapsamında düzenlenen “Mitoloji Sohbetleri”, 3 Ekim 2015’te”Simurg’un Kanatlarında: Mitoloji ve Sonsuzluk” ile başlamıştı. Sohbetler kapsamında “Anadolulu Dionysos” ve “Güncel Mitoloji: Kahramanların Dönüşümü” başlıklarında da söyleşi yapılmıştı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/11985
Yol: Ana sayfa » Yazılar » CerModern’de mitoloji ve kadın konuşulacak

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat