26 Temmuz 2023, Çarşamba - 13:00

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

ÇGD 12’inci Medya Raporunu açıkladı

Tarih: 09 Şubat 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 78

ÇGD 2017’nin son çeyreğini kapsayan Medya Raporunu açıkladı. Basına yönelik saldırıların her geçen gün arttığı belirtilen rapora göre geçtiğimiz yılın son çeyreğinde 9 gazeteci darp ve tehdit edilirken, tutuklu 11 gazeteci tahliye edildi ve 18 gazeteci gözaltına alınırken bunlardan 7’si tutuklandı.

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) 3 aylık medya raporlarının sonuncusunu açıkladı. 2017’nin son çeyreğinde basına yönelik baskıların ayrıntılı verisini tutan 12. Medya Raporunda, “Basına dönük her geçen gün yenileri eklenen ve çeşitliliği artan saldırıların yanı sıra günümüz medyasının büyük kısmında gördüğümüz yozlaşma, ne yazık ki, raporumuzun da giderek genişlemesine neden olmaktadır” ifadeleri yer aldı.

18 gazeteci gözaltına alındı

ÇGD Ankara Şubesi tarafından yayınlanan rapora göre, 3 aylık süreçte 18 gazeteci gözaltına alınırken 7’si tutuklandı. 9 gazetecinin darp ve tehdit edildiği dönemde ise tutuklu 11 gazeteci tahliye edildi. 9 gazetenin farklı dosyalardan davalarının sonuçlandığı belirten medya raporuna göre, gazetecilere toplam 16 yıl 4 ay 10 gün hapis cezası verildi.

17 televizyonun yayın hakkı iptal edildi

Toplumsal cinsiyet eşitsizliği, kadın düşmanlığı ve istismarı meşrulaştırmaya yönelik haberlerin giderek arttığı belirtilen rapora göre, 2 haber hakkında erişim engeli getirilirken, 17 televizyonun yayın hakkı iptal edildi ve 3 kitap hakkında da toplatma kararı verildi. Medyanın önemli bir kısmının hak ihlali ve manipülasyon yaptığına değinilen raporda ana akım medyanın aynı konularda ortak manşetle çıkması ön plana çıkartılırken haberlerdeki manipülasyon ve yozlaşmanın da raporun giderek genişlemesine neden olduğu belirtildi.

Raporun tamamına buradan ulaşılabilir.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/17078
Yol: Ana sayfa » Yazılar » ÇGD 12’inci Medya Raporunu açıkladı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yangınla mücadele bütçesi azaltıldı, ihaleler iptal

Geçtiğimiz sene orman yangınlarıyla mücadele için 12 milyar 384 milyon TL harcanmasına karşın 2023 yılı bütçesi 10 milyar 224 milyon TL’de kaldı. Prof. Dr. Erdoğan Atmış, gazetemize verdiği demeçte "Yanlış adımlar Türkiye'yi ormansızlaştırıyor" dedi.

Kapat